Koos Meinderts Balladen Om Döden

Koos Meinderts Balladen Om Döden
Koos Meinderts Balladen Om Döden
Beskrivning av Koos Meinderts Balladen Om Döden

Balladen om döden

Det var en gång en stor och mäktig kung som bara hade en enda fiende nämligen döden.

Kungen grubblade länge över varför man måste dö. Ingen av hans lärda rådgivare kunde svara på det. Men kungen fick en idé. Tillsammans med sina rådgivare smidde han en listig plan för att fånga Döden. När Döden kom för att hämta en gammal sjuk man fångade de honom under en glaskupa.

De firade segern i sus och dus ända tills de blev så uttråkade av festen att de längtade efter döden. Det hade fötts så många barn att jorden var full av varelser. De måste stå på varandra för att få plats och många trillade i havet så trångt var det.

Men vem skulle egentligen vilja släppa döden
fri och i samma stund själv falla död ner ?

Den sydafrikanska bilderbokskonstnären Piet Grobler har fångat den tidlösa balladen om döden i färgglada roliga och gåtfulla bilder.

Författare:
Koos Meinderts som föddes i Haag 1953 har skrivit barnböcker i över 25 år. Han samarbetar ofta med skolkamraten sångaren och komikern Harri Jekkers.

Illustration:
Piet Grobler född 1959 har studerat teologi journalistik och grafisk design. I dag betraktas han som Sydafrikas största bilderbokskonstnär. Grobler är lärare i illustration och äger ett galleri i Stellenbosch. År 2008 nominerades han till Hans Christian Andersen Award.

Läs mer om Koos Meinderts Balladen Om Döden...


Sök bästa pris på Koos Meinderts Balladen Om Döden hos: