Knausgård Karl Ove Min Kamp 3

Knausgård Karl Ove Min Kamp 3
Knausgård Karl Ove Min Kamp 3
Beskrivning av Knausgård Karl Ove Min Kamp 3

Tredje delen av Karl Ove Knausgårds mäktiga autofiktiva roman Min kamp kretsar kring en familj som en vacker augustidag 1969 flyttar in i sitt nya hus i Tromøya utanför Arendal på den norska sydkusten.

Familjens yngste heter Karl Ove och är bara åtta månader gammal. I detta hus ska han tillbringa hela sin barndom med cykelutflykter kompisar fotboll och musik. Men idyllen har en mörk underton. Pojken som framstår som så känslig har också en beräknande och manipulativ sida djupt präglad som han är av livet i en familj styrd av en kontrollerande och oberäknelig fader.

Karl Ove Knausgårds roman Min kamp är en av de senaste årens mest omdiskuterade böcker. Ännu en gång har han skrivit en fascinerande och mångfasetterad närstudie den här gången i form av ett porträtt av konstnären som ung.

Det är på samma gång hoppfullt och grymt. Och enormt drabbande.
Dagens Nyheter

Ingen kan påstå att det inte är vackert. Rentav storartat.
GP

Det finns ett sådant sug i Knausgårds hypnotiskt flödande rytmiskt strömmande utförlighet en så fåfäng livsnärvaro en sådan ambition att bokstavligen försöka skriva sig in i existensens kärna att jag absolut måste läsa också de tre återstående delarna.
Expressen

Läs mer om Knausgård Karl Ove Min Kamp 3...


Sök bästa pris på Knausgård Karl Ove Min Kamp 3 hos: