Kjellsson Christina Rim Och Reson – Om Att S…

Kjellsson Christina Rim Och Reson – Om Att S…
Kjellsson Christina Rim Och Reson – Om Att S…
Beskrivning av Kjellsson Christina Rim Och Reson – Om Att S…

Första svenska boken om konsten att skriva vistexter

Hur får jag som visskrivare fram mitt budskap i texten? Hur får jag lyssnaren att uppleva innehållet? Christina Kjellsson tar läsaren i fast hand och ger oss alla som är intresserade av visor lyssnare som vismakare konkreta instruktioner i konsten att skriva vistexter.

I folksång och visor är det till skillnad från popmusik texten snarare än melodin som står i förgrunden. En bra visa kräver därför att visskrivaren lägger mycket kraft känsla och tanke i själva textarbetet.

Rim och reson Om att skriva vistexter är en muntert pedagogisk genomgång av hantverket bakom vistexter med illustrationer som speglar texten. Vilka arbetssätt ger resultat? Vilka fallgropar lurar? Kjellsson ger också visskrivaren goda råd om hur man kan utveckla sitt kreativa arbete. Hennes gedigna erfarenhet varma tonfall och texter och bilder kryddade med humor stimulerar läsaren till skapande. Vi får också goda tips på hur man arbetar med texter i grupp.

Christina Kjellsson (f. 1962) har lång erfarenhet av vistexter. Bland annat som föreläsare på Vislinjen vid Nordiska folkhögskolan Kungälv och Visskolan i Västervik. Hon är en etablerad och mycket uppskattad liveestradör och har gett ut fyra vissamlingar: Ordagrant (2004) 39plus (2003) Mitt i en mening (2000) samt Långt till Amerika (1995). Christina Kjellsson har även skrivit kåserier om tillvaron för P4.

Läs mer om Kjellsson Christina Rim Och Reson – Om Att S…...


Sök bästa pris på Kjellsson Christina Rim Och Reson – Om Att S… hos: