Kerrigan Michael Andra Världskriget – Hemlig…

Kerrigan Michael Andra Världskriget – Hemlig…
Kerrigan Michael Andra Världskriget – Hemlig…
Beskrivning av Kerrigan Michael Andra Världskriget – Hemlig…

Nazisterna planerade att kidnappa påven IRA tänkte invadera Nordirland en brittisk plan fanns för att mörda Hitler och ett japanskt angrepp mot Panamakanalen var uttänkt. Under andra världskriget övervägde både de allierade och axelmakterna på allvar sådana operationer och många andra långt gångna planer.

Andra världskriget – hemliga krigsplaner som aldrig blev av berättar om flera av de mest hemliga och fantastiska operationer som planerades under kriget och som kunde ha ändrat historiens förlopp: till exempel den tyska planen att destabilisera den brittiska och amerikanska ekonomin med hjälp av förfalskade pengar den brittiska planen på att anfalla Sovjetunionen 1945 eller att invadera Norge och Sverige omkring 1940.

Andra världskriget – hemliga krigsplaner som aldrig blev av förklarar innehållet i varje planerad operation och tar reda på om den kunde ha blivit framgångsrik samt vilken verkan den kunde ha haft på kriget om den iscensatts. Boken är rikt illustrerad med material ur nyligen öppnade arkiv sällsynta fotografier illustrationer och kartor. Dokument som avslöjar hemlig korrespondens mellan ledare och nyckelpersoner under kriget samt textutdrag ur aktuella planer presenteras också.

MICHAEL KERRIGAN föddes i Liverpool och utbildades i Oxford. Han har skrivit en rad böcker som omfattar allt från antik till modern historia. Kerrigan är även recensent för tidningen Scotsman och Times Literary Supplement. Han bor med sin familj i Edinburgh.

Läs mer om Kerrigan Michael Andra Världskriget – Hemlig…...


Sök bästa pris på Kerrigan Michael Andra Världskriget – Hemlig… hos: