Karlsson Petter Min Pappa Hette Stikkan

Karlsson Petter Min Pappa Hette Stikkan
Karlsson Petter Min Pappa Hette Stikkan
Beskrivning av Karlsson Petter Min Pappa Hette Stikkan

Han har träningsoverallsbyxor på sig där han ligger orörlig på köksgolvet och hon tänker: Bra jobbat pappa Adidasbrallor är helt rätt. Nu är du är hippare än du tror!

Det är fredagen den 12 september 1997. Folkskolläraren textförfattaren kompositören musikförläggaren managern och affärsmannen Stig Stikkan Anderson från Hova i Västergötland har slutligen kapitulerat för sjukdom bitterhet och alkohol. Han hittas av dottern Marie Ledin som först vägrar acceptera faktum.

Ett drygt decennium senare skriver hon pappas historia. Det är en mustig märklig musikalisk berättelse om en människa som 16 år gammal slog igenom med Tivedshambo men älskade jazz. Som skapade världssuccén ABBA med hjälp av två portvakter och en kontorskör.
Som när miljonerna rullade in fortfarande släpade hem en flätad korg med LP-skivor varje dag för att skriva texter i köket.
Som instiftade Polarpriset för att bjuda världsartister på korv med bröd.
Som trots en dagskonsumtion på sextio cigaretter och en flaska Long John alltid var först i skidspåret.
Som skrev 3000 låtar och startade ett framgångsrikt skivbolag.
En motsatsernas man. Maries pappa Stikkan.

Sagt av Stikkan: Folk är inte så dumma som folk tror de är dummare.

Petter Karlsson är journalist och författare. Han är upphovsman till den uppskattade spalten i Expressen med vinjetten Jag mötte Lassie och debuterade 1994 som författare med kultboken Drömelvan. Han har sedan dess skrivit ett 20-tal böcker som Zlatan är Zlatan Sven- Bertil Taube – ord och många visor samt Guds hand.

Läs mer om Karlsson Petter Min Pappa Hette Stikkan...


Sök bästa pris på Karlsson Petter Min Pappa Hette Stikkan hos: