Kallstenius Per Minne Och Vision – Stockholm…

Kallstenius Per Minne Och Vision – Stockholm…
Kallstenius Per Minne Och Vision – Stockholm…
Beskrivning av Kallstenius Per Minne Och Vision – Stockholm…

»Praktverk om Stockholm i går i dag och i morgon […] en faktaspäckad men lättläst och föredömligt illustrerad skildring av Stockholms dynamiska utveckling
DN.se

»en mycket spännande stockholmsresa
Kulturtipset V 47

Detta är en av de mest särpräglade stockholmsböcker som någonsin har gjorts. Stadsarkitekten Per Kallstenius tar oss med på en resa genom nästan tvåhundra år. I 38 spektakulära utvik kan vi betrakta exakt samma vy i dåtid nutid och framtid – genom den nya detaljplanen vet vi nämligen hur Stockholm kommer att se ut om 20 år.

Staden lever och förändras fortlöpande i en ständigt pågående process. För vår upplevelse av den behöver vi ibland frysa tiden och betrakta det enskilda ögonblicket. Detta förmedlas genom bilder främst fotografier från olika tider. Lika snabbt som vi konstaterar att något nytt hänt i stadsrummet förbleknar minnet av det som fanns där tidigare. Vi behöver ständigt stöd i bilder och dokumentation för att minnas.

Per Kallstenius är en av vår tids ledande arkitekter och den här boken är ett projekt som han arbetat med under flera år. Han har själv färgsatt de gamla kartorna och återskapat miljöer med hus träd åkermark och vägar.

Minne och vision handlar om de stora förändringarna i Stockholms stadsbild och stadens utveckling i ett längre perspektiv. Boken är rikt illustrerad med kartor och fotografier där alla stadsdelar presenteras utförligt.

Läs mer om Kallstenius Per Minne Och Vision – Stockholm…...


Sök bästa pris på Kallstenius Per Minne Och Vision – Stockholm… hos: