Jurek ScottÄt Och Spring – Min Osannolika R…

Jurek ScottÄt Och Spring – Min Osannolika R…
Jurek ScottÄt Och Spring – Min Osannolika R…
Beskrivning av Jurek ScottÄt Och Spring – Min Osannolika R…

Scott Jurek växte upp i den amerikanska mellanvästern. Som ung var han ointresserad av idrott och drabbades av farligt högt blodtryck redan i tonåren. Han sprang inte fortare än andra ungar i skolan och var inte heller mer uthållig.

Ät och spring är hans egen berättelse om utvecklingen från soffpotatis till ultramaratonlöpare med lopp från 42 kilometer till över 20 mil. Jurek visar att det går att övervinna nästan allt: trötthet smärta både fysisk och själslig och betonar vikten av att välja rätt mat. Uppvuxen på rött kött och skräpmat övergick han via vegetarisk kosthållning till att bli vegan. Men Jureks främsta budskap är att löpning inte handlar om medfödd talang utan om viljestyrka.

Jurek har sprungit hundratals ultramaratonlopp i oländig terräng över hela världen och vunnit de flesta. Han arbetar som coach och sjukgymnast och är en stor celebritet som omskrivits i många prestigefyllda amerikanska tidningar och medverkat i flera tv-program.

I boken varvar han praktiska löp- och träningsråd osannolika historier om uthållighet vetenskapliga fakta och andligt sökande med härliga recept från växtriket med kryddor och influenser från hela världen. Ät och spring är självbiografi träningsguide och veganmanifest allt i ett.

I boken finns också personliga historier som inte handlar om löpning. Till exempel berättar Jurek om sin äldsta vän från skoltiden en sann naturbegåvning med för stor aptit på alkohol och droger; om sin smällfeta och auktoritära pappa som vägde 150 kilo och om modern som dog i ms och vars kärlek och kokkonst präglat hans liv.

Jurek är en verklig inspiratör vare sig det handlar om löprundor matvanor eller viljestyrkans yttersta potential.

SCOTT JUREK född 1973 är en av världens främsta terrängultralöpare och har vunnit ett flertal guldmedaljer i olika mästerskap.

Läs mer om Jurek ScottÄt Och Spring – Min Osannolika R…...


Sök bästa pris på Jurek ScottÄt Och Spring – Min Osannolika R… hos: