Junger Sebastian Krig

Junger Sebastian Krig
Junger Sebastian Krig
Beskrivning av Junger Sebastian Krig

Under femton månader följde Sebastian Junger en pluton amerikanska soldater stationerade i Korengaldalen en avlägsen dalgång i östra Afghanistan där krigets hårdaste strider just då utspelade sig. Hans mål var både enkelt och ambitiöst: att förmedla vad soldater upplever – hur krig faktiskt känns.

Under sina resor till Afghanistan hamnade Junger i fler eldstrider än han kunde räkna män som han lärt känna väl stupade eller skadades och han var själv nära att dö. Hans förhållande till soldaterna blev så tätt att de betraktade honom som en del av gruppen. Han lyckades vinna deras förtroende och belönades med en uppriktighet som få journalister får uppleva.

Krig är en bok om att strida: om rädslan för att dö det traumatiska i att döda och kärleken mellan plutonkamrater som hellre offrar sig själva än sviker varandra. Junger skildrar soldaternas vardag vad de ser lär sig och känner. Resultatet är en skakande reportagebok som klär av kriget dess Hollywoodglans och placerar läsaren sida vid sida med soldaterna i situationer där hela tillvaron kokat ner till en fråga om överlevnad.

Krig handlar inte bara om Afghanistan eller om kriget mot terrorismen det är en bok om en generell sanning som gäller alla krig. Det är en gripande bok om de som befinner sig vid fronten om hur krig upplevs av och påverkar dem som utkämpar det.

En av de bästa böcker om krig du någonsin kommer att läsa – eftertänksamt ärlig och djuplodande. Ett mästerverk i genren. The Mail on Sunday

Fängslande och originell. New York Times

War är i all sin stramhet en provocerande och djupt obehaglig påminnelse om att krig sällan startar eller slutar med makthavares order eller pennstreck. Dagens Nyheter

Läs mer om Junger Sebastian Krig...


Sök bästa pris på Junger Sebastian Krig hos: