Jönsson Belyazid Ulrika Vandringsturer Runt …

Jönsson Belyazid Ulrika Vandringsturer Runt …
Jönsson Belyazid Ulrika Vandringsturer Runt …
Beskrivning av Jönsson Belyazid Ulrika Vandringsturer Runt …

I Göteborg finns naturen inpå knutarna vilket ger fantastiska möjlig heter till såväl lättare som tuffare vandringar i varierad terräng. I bokenteborg beskrivs turer som led er genom trolska skogar över solvarma klippor och betade strandängar förbi fiskevänliga sjöar och porlande vattendrag. Vandraren möts av storslagna vyer över staden så väl som skogen havet kusten och öarna.

Boken ger utförlig information om närmare 30 vandringsturer i Göteborg med omnejd. Turerna omfattar allt från lättvandrade familjepromenader till rejäla dagsturer de allra flesta är stadsnära men med vildmarkskänsla. Majoriteten av turerna går alldeles utmärkt att genomföra tillsammans med barn då underlaget är barnvagnsvänligt och det finns många möjlig heter till bad lek och fika.

En översikt över vandringsturerna med längd och svårighetsgrader tillsammans med detaljerade kartor och beskrivningar gör det lätt att planera turen och hitta vägen. Faktarutor beskriver naturen och kulturen på platserna som besöks och förslag ges på hur turen kan göras kortare eller längre. Boken ger också praktisk information om badplatser rastplatser serveringsställen och parkeringsmöjligheter i närområdet samt hur man enklast tar sig till startpunkten. De allra flesta turer kan nås med kollektivtrafik. Vandringsturer kring Göteborg är en perfekt guide till både kända och okända pärlor i Göteborg med omnejd.

Författaren Ulrika Jönsson Belyazid är biolog och journalist. Hon har vistats i naturen sedan barnsben och har ett stort intresse för friluftsliv speciellt vandring. Hon vandrar ofta och gärna på nya platser helst tillsammans med sin familj.

Förlag: Vildmarksbiblioteket

Rejäl bindning gör att boken tål att tas med ut. Praktiskt fickformat.

Ur innehållet:
* Längs bäckraviner och laxtrappor i Lärjeåns dalgång
* Historisk upptäcktsfärd på Sa ällets topp
* Sipptur i Årekärr
* Billdals park – herrgårdsvandring på engelskt vis
* Näckrosvandring i Sjumilaskogen
* Lillebyrundan – vildrosor hällmarker och hav
* Rya urskog
* I Arvid ängsvaktares fotspår

Läs mer om Jönsson Belyazid Ulrika Vandringsturer Runt …...


Sök bästa pris på Jönsson Belyazid Ulrika Vandringsturer Runt … hos: