Jonasson Jonas Analfabeten som kunde räkna

Jonasson Jonas Analfabeten som kunde räkna
Jonasson Jonas Analfabeten som kunde räkna
Beskrivning av Jonasson Jonas Analfabeten som kunde räkna

Analfabeten som kunde räkna som är en humoristisk uppgörelse med fundamentalism i alla dess former. Det är en resa som sträcker sig från plåtskjulen och latrintunnorna i Soweto till en potatisbil i Norrtäljetrakten som rymmer en osannolik skara människor.

Hon började arbeta som femåring blev föräldralös vid tio överkörd vid femton. Ingenting tydde på annat än att hon skulle leva ett tag i sitt skjul i Sydafrikas största kåkstad och sedan dö saknad av ingen. Om hon nu inte varit den hon var men det var hon ju. Nombeko Mayeki var analfabeten som kunde räkna. Ödet tillsammans med hennes talang för henne bort från Soweto till internationell storpolitik till andra sidan jordklotet till två identiskt lika och väldigt olika bröder. Under resan lyckas hon reta upp världens mest fruktade säkerhetstjänst innan hon en dag finner sig själv instängd i skåpet till en potatisbil. Där och då är världen som världen känner den hotad.
I Analfabeten som kunde räkna gör Jonas Jonasson upp med fundamentalismen i alla dess former tillsammans med vanföreställningen om olika folks olika värde. Han gör det med humor och värme. Och slår en gång för alla hål på myten om att kungar inte nackar höns.
Analfabeten som kunde räkna är Jonas Jonassons andra roman efter världssuccén med Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Han är journalisten och entreprenören som efter tjugo år med tidning tv och kommunikation sålde allt han ägde och blev författare.

Läs mer om Jonasson Jonas Analfabeten som kunde räkna...


Sök bästa pris på Jonasson Jonas Analfabeten som kunde räkna hos: