Johnnesson Ika Blod Eld Död – En Svensk Me…

Johnnesson Ika Blod Eld Död – En Svensk Me…
Johnnesson Ika Blod Eld Död – En Svensk Me…
Beskrivning av Johnnesson Ika Blod Eld Död – En Svensk Me…

Under det tidiga nittiotalet revolutionerade svensk death metal den internationella metalscenen. Plötsligt låg Sverige i frontlinjen för en ny musikrörelse som gav eko över hela världen med band som Entombed Dismember och At The Gates i förgrunden.
Med utvecklingen av black metal blev musiken ännu extremare. Black metal-banden lät råare och mörkare och sa sig dyrka döden. Snart brann kyrkor både i Norge och Sverige och det dröjde inte länge innan de sataniska inslagen blev mer än tomt effektsökeri.

Men hur startade allt? Varför har Sverige blivit ett tongivande land för en så aggressiv musik? Och vilka är egentligen de personer grupper och fenomen som fört scenen framåt?
Blod Eld Död – En svensk metalhistoria skildrar hårdrockens utveckling från de massiva förstärkarstaplarnas sjuttiotal via kyrkbränningarnas nittiotal fram till de extrema och paradoxala strömningar som finns inom genren idag.

Här finns intervjuer med Entombed Nifelheim och Dissection samt reportage om Bathory Pelle Dead Ohlin och black metal-scenens nuvarande härförare Watain.
Det är en historia om maskätna bandloggor död och satanism men också om hängivenhet sammanhållning och en evig kärlek till musiken.

Årets bästa reportagebok.
Jan Gradvall

Lysande reportagebok.
Andres Lokko

Extremt trovärdig och oavsett om man är metal-nörd eller bara nyfiken är detta 365 fängslande sidor om känslor äkthet och metal.
Aftonbladet

Läs mer om Johnnesson Ika Blod Eld Död – En Svensk Me…...


Sök bästa pris på Johnnesson Ika Blod Eld Död – En Svensk Me… hos: