Johansson Anna- Karin Astrid Lindgren I Stock…

Johansson Anna- Karin Astrid Lindgren I Stock…
Johansson Anna- Karin Astrid Lindgren I Stock…
Beskrivning av Johansson Anna- Karin Astrid Lindgren I Stock…

Följ med till Astrid Lindgrens Stockholm!

Det var i Stockholm Astrid Lindgren levde 75 år av sitt liv. Där upplevde hon kärleken gjorde karriär såg nära och kära leva och dö och det var där hon häm­tade inspiration och blev en av vår tids mest älskade författare.

Det här är en kombination av biografi och guide med ut­gångspunkt i de platser där Astrid Lindgren bott och arbetat och som inspirerat till många av hennes berättelser. Utan Tegnérlunden ingen Mio min Mio utan Vulcanus­gatans utsikt över takåsarna ingen Karlsson på taket utan gravstenen hon såg på Norra begravningsplatsen ingen Bröderna Lejonhjärta.

Boken utgår kronologiskt från adresser parker arbetsplatser och andra ställen och innehåller historia kuriosa allvar och inte minst en stor dos humor värme och många kloka ord. Här kom­mer du Astrid Lindgren inpå djupet här lär du känna henne på ett helt annat sätt än du tidigare kunnat göra.

Det är en delvis ny bild av Astrid Lindgren som presenteras i boken fler av uppgifterna har aldrig förut varit publicerade.

Du kan förstås också göra dina egen Stockholms­promenader i Astrid Lindgrens fotspår.

Boken är rikt illustrerad med ca 100 foton och il­lustrationer i svartvitt och färg.

Anna-Karin Johansson är utbildad journalist. Tan­ken på att skriva en bok om Astrid Lindgrens Stock­holm väcktes när hennes barn var små och familjen bodde i Vasastan. 2012 är det 10 år sedan Astrid Lindgren gick ur tiden.

Läs mer om Johansson Anna- Karin Astrid Lindgren I Stock…...


Sök bästa pris på Johansson Anna- Karin Astrid Lindgren I Stock… hos: