Janson Roland Drömlotsen

Janson Roland Drömlotsen
Janson Roland Drömlotsen
Beskrivning av Janson Roland Drömlotsen

Akademiska studier styr byråkratin. En rejäl utmaning mot byråkrati och översitteri. Författaren fortsätter sin tidsresa och släpper fantasins bromsar till förmån för lotsen.

Nackspärrarnas rike var Roland Jansons första bok. Där berättade han om sitt omväxlande liv från sin uppväxt i Redbergslids arbetarkvarter i Göteborg till Dramatens kungliga scen i Stockholm.

Redan i första boken märktes hans engagemang i klassfrågor och mot orättvisor. Denna sida fördjupar han här i sin andra bok Drömlotsen. Med hjälp av drömmar ser han klarare vad som händer i samhället. Drömlotsen tar med honom till en plats där inga bestämda svar finns men desto fler svåra frågor. Det gäller att ta vara på sin fantasi och tänka utanför boxen för att bygga ett bättre samhälle. Detta hjälper säger har själv när jag nu alltid har haft den nyuppfunna sjukdomen ADHD.

I åldersgruppen över 25 år har bara tjugo procent läst tre akademiska år eller mer. Medan politiken ofta formas efter denna lilla grupp av människor. Ofta är det också denna lilla grupp av människor som är anställda inom byråkratin. Och den gamla och den nya medelklassen skiljer sig rejält åt. Dessa fakta bär Roland Janson med sig in i Drömmarnas rike där en valupptakt på Sergels torg urartar.

Som en avslutning av detta politiska och humoristiska fyrverkeri finns hans klassiska teaterpjäs Bänken som redan på 80-talet var en bredsida mot byråkratins allt större makt.

Läs mer om Janson Roland Drömlotsen...


Sök bästa pris på Janson Roland Drömlotsen hos: