Jag har levt många liv

Jag har levt många liv
Jag har levt många liv
Beskrivning av Jag har levt många liv

”De är helt blinda! Hur kommer det sig att de varken ser, känner eller fattar att världen idag inte är uppdelad i nationer, utan i klasser, att det rådande ekonomiska systemet inte har medfört någon vertikal, utan en horisontal delning av mänskligheten. Det är så klart och tydligt när man reser, när man kommer runt i världen, när man stöter på så olika och ändå så lika typer från alla nationaliteter.” Aleksandra Kollontaj, 5 november 1916 ’Världens första kvinnliga minister. Världens första kvinnliga ambassadör. Författare, kvinnosakskämpe, fängelsekund, agitator, bolsjevik. Intellektuell, modig, rolig. Det är för mig obegripligt att det inte finns fler idol-affischer med Kollontajs porträtt på såväl flickrumsväggar som på gator och torg.’ Ur förordet ’Förundran inför en revolutionär gåta och Riot grrrl’ av Madeleine Bengtsson (Libertas) Aleksandra Kollontaj, hennes motståndare benämnde henne ’revolutionens valkyria’. Vi utnämner henne till 1900-talets mest kontroversiella, spännande och uppfriskande politiska kvinna. ’Jag har levt många liv’ är hennes självbiografi. Kollontaj kämpade hela livet för ett jämlikt samhälle. Detta förde henne till maktens epicentrum, in i Lenins innersta krets. Allt Kollontaj hade sökt efter fanns där. Världen skulle förändras. Hon var en av dem som höll dess öde i sina händer. Pressröster: ’Jag har levt många liv är ett unikt historiskt dokument. Ord om ett barns förkylning, rädslan som bara anas, breven från ”Er Lenin”: Man sugs in i 1900-talets katastrofer och hopp.’ Ulrika Milles – Arbetet kultur ’Jag har levt många liv är viktig därför att den kanaliserar en kvinna på egna villkor, tillåter henne att existera på egna meriter. Bortom kvinnoskapet.’ Daniel Mathisen – Flamman

Läs mer om Jag har levt många liv...


Sök bästa pris på Jag har levt många liv hos: