Izner Claude Mysteriet På Père-lachaise

Izner Claude Mysteriet På Père-lachaise
Izner Claude Mysteriet På Père-lachaise
Beskrivning av Izner Claude Mysteriet På Père-lachaise

Mord i 1890-talets färgsprakande Paris – bokhandlare Victor Legris andra mysterium
I Verlaines och Zolas Renoirs och Toulouse-Lau-trecs Paris i slutet på 1800-talet möter vi can-can-danserskor på Moulin Rouge forskare och sierskor i färgsprakande miljöer och där hamnar återigen bokhandlaren Victor Legris mitt i ett mordmysterium.
En av Victor Legris tidigare älskarinnor den vackra och förmögna änkan Odette de Valois försvinner spårlöst på Père-Lachaise-kyrkogården. Hennes jungfru den vidskepliga Denise söker vettskrämd upp Victor och ber honom om hjälp. Det visar sig snart att försvinnandet handlade om mord och Victor Legris vänder sig till människorna på Paris skuggsida när han börjar sökandet efter sanning hos madame de Valois sierskor.

Claude Izner har återigen lyckats skapa en intressant intrig i en färgsprakade miljö i sekelskiftets Paris. Den artistiska kulturella bakgrunden från dåtidens Paris ger en stort mervärde och lägger en romantisk atmosfär till mysteriet.

Om författarna
Bakom den framgångsrika franska pseudonymen Claude Izner döljer sig systrarna Liliane Korb och Laurence Lefèvre. De arbetar som bokhandlare (bouquinister) på Seines kajer i Paris och har under många år skrivit litteratur för barn och vuxna. Deras önskan att förena kriminalromanen med en historisk berättelse resulterade i deckarserien där privatspanaren och bokhandlaren Victor Legris löser mordgåtor i 1800-talets Paris. Mordet i Eiffeltornet är den förs­ta boken i serien och belönades 2003 med det prestigefulla franska deckarpriset Michel
Lebrun-priset.

Läs mer om Izner Claude Mysteriet På Père-lachaise...


Sök bästa pris på Izner Claude Mysteriet På Père-lachaise hos: