Isherwood Christopher Farväl Till Berlin

Isherwood Christopher Farväl Till Berlin
Isherwood Christopher Farväl Till Berlin
Beskrivning av Isherwood Christopher Farväl Till Berlin

I Farväl till Berlin tecknas bilden av livet i den tyska huvudstaden inför hotet av ett nazistiskt maktövertagande som rycker allt närmare. Berättarjaget möter människor från vitt skilda klasser och förhållanden som alla försöker överleva på sitt sätt.

Här finns hyresvärdinnan som suckar över bristen på förnäma gäster den engelska överklassflickan som går sängvägen till scenkarriären den grälsjuka men kärleksfulla familjen Nowak den rika judiska affärssläkten Landauer och den unge naive kommunisten Rudi som alltför gärna offrar sig som martyr.

Sällan har den tyska mellankrigstiden skildrats på ett så närgånget och gripande vis som i denna novellroman med dess tragikomiska personporträtt och miljötrogna stadsmotiv.

CHRISTOPHER ISHERWOOD (19041986) uppväxt i Storbritannien och sedermera amerikansk medborgare bodde i början av 1930-talet i Berlin dit han efter avbrutna medicinstudier hade rest för att träffa vännen och författarkollegan W. H. Auden. Denna vistelse inspirerade honom bland annat till detta verk som med sin impressionistiska berättarstil har kommit att hyllas som en modern klassiker. Boken ligger även till grund för den populära musikalen och filmen Cabaret. Föreliggande utgåva är en nyöversättning av Leif Janzon med efterord av Lotta Lundberg.

vilken bok det är! Sällan har en klassiker känts lika daggfrisk som Farväl till Berlin.

Åke Leijonhufvud Sydsvenskan

en av 1900-talets mest övertygande storstadsskildringar alla kategorier.

Martin Lagerholm Smålandsposten

Isherwoods ömsom elaka ömsom humoristiska iakttagelser och suveränt utförda personporträtt är konst i egen rätt

Fabian Kastner Svenska Dagbladet

Läs mer om Isherwood Christopher Farväl Till Berlin...


Sök bästa pris på Isherwood Christopher Farväl Till Berlin hos: