Ingmarsson Niklas Förbisett – När Vardagen G…

Ingmarsson Niklas Förbisett – När Vardagen G…
Ingmarsson Niklas Förbisett – När Vardagen G…
Beskrivning av Ingmarsson Niklas Förbisett – När Vardagen G…

Världen är full av guideböcker som pekar ut vad som är sevärt. Nästan alltid är det bara det annorlunda och unika som kommer med. Aldrig skulle stormarknadens parkeringsplats få plats bland åldriga pyramider och bedårande utsikter. Inte heller skulle någon beskriva en rivningstomt som ett hänförande skådespel. Vardagsmiljöer är inget man normalt ger ut guideböcker om. Där finns väl inget att se? Men författarna till boken Förbisett visar att det kan gömma sig attraktioner i miljöer vi idag tar så för givna att vi knappt ens lägger märke till dem.

Niklas Ingmarsson är anställd som 1:e antikvarie på museet kulturen i Lund där han arbetar med dokumentationsuppdrag och utställningsproduktion. Har tidigare skrivit böckerna Inte som förr hembyd i rörelse 2002 och Bilkultur i Malmö hur en bilstad blir till 2004 samt medverkat i ytterligare ett tiotal böcker.

Robert Willim är docent i etnologi kulturnalaytiker och konstnär. Verksam vid Lunds universitet där han forskat om framväxten av upplevelseindustrin och industrisamhällets förvandlingar. Han har publicerat en rad böker senast Industrial Cool  om postindustriella fabriker. Hans konstverk har visats i ett stort antal utställningar världen över bl.a. på Centre Georges Pompidou i Paris och vid Biennale of Sydney.

Martin Magntorn är fotograf utbildad vid Högskolan för Fotografi och Film i Göteborg. Han har varit verksam som fotograf i mer än ett decennium med Malmö som bas.

Läs mer om Ingmarsson Niklas Förbisett – När Vardagen G…...


Sök bästa pris på Ingmarsson Niklas Förbisett – När Vardagen G… hos: