Hulova Petra Allt Detta Tillhör Mig

Hulova Petra Allt Detta Tillhör Mig
Hulova Petra Allt Detta Tillhör Mig
Beskrivning av Hulova Petra Allt Detta Tillhör Mig

Allt detta tillhör mig är historien om fyra generationer mongoliska kvinnor vars öden från sin olika perspektiv vävs in i varandra. Det mongoliska livet är en värld exotisk och fjärran den europeiska; de stora vidderna livet i geren på stäppen. Samtidigt som de känslor och erfarenheter sin skildras är universella och likadana världen över liksom det förtryck och den xenofobi kvinnorna utsätts för. Problemen och livsödena är de för en farmor som ett barnbarnsbarn även om tiden och miljön skiljer sig. Längtan efter något annat något bättre som så ofta leder till något än värre. Berättelsen tar sin början i det vidsträckta mongoliska landskapet med hästar jakmjölk livet i de rökfyllda gererna och en systers för tidiga död för att sedan i längtan till storstaden fortsätta till Ulanbaatars fattiga betonghöghus små serveringar utbredd alkoholism arbetet som prostituerad på bordell och en oäkta dotter. Generationernas öden flätas samman alltmer och en växlande relation mellan kärlek och förakt skrivs fram att utnyttjas viljan till revansch. Allt detta tillhör mig är en drabbande roman som inte lämnar någon oberörd. Petra Hulova är född 1979 i Prag där hon också är bosatt. Hennes debut Allt detta tillhör mig belönades med priset för årets bästa tjeckiska bok och vissa kritiker misstänkte att hennes namn var en pseudonym för Jáchym Topol som hon också har haft som mentor. Hulova har utöver Tjeckien också varit bosatt i USA och Mongoliet. Hon har översatts till ett flertal språk och Allt detta tillhör mig har bland annat tilldelats pris för bästa översatta bok i USA.

Läs mer om Hulova Petra Allt Detta Tillhör Mig...


Sök bästa pris på Hulova Petra Allt Detta Tillhör Mig hos: