Holt Anne Frukta Inte

Holt Anne Frukta Inte
Holt Anne Frukta Inte
Beskrivning av Holt Anne Frukta Inte

En kylig kväll i december irrar en ung flicka runt i bara nattlinnet på gatan utanför Oslos finaste hotell. Hon blir nästan påkörd av spårvagnen men räddas av en mystisk man som snabbt försvinner i folkvimlet. Till sin vettskrämda mamma viskar flickan: Hon var död…

Några dagar senare påträffar Oslopolisen under dramatiska omständigheter ett lik efter en tonårspojke i hamnbassängen mitt i stan. Kroppen är upplöst till oigenkännlighet. Och på själva julafton går biskopen i Bergen Eva Karin Lysgård ut på en promenad men återvänder inte. Dagen efter hittas hon mördad.
Kriminologen Inger Johanne Vik är den första som ser sambandet mellan morden och några andra mystiska dödsfall. Hennes äkta make kommissarie Yngvar Stubø blir ansvarig brottsutredare och när Inger Johanne plötsligt upptäcker kopplingar mellan fallen och ett internationellt livsfarligt nätverk tar en desperat jakt på gärningsmannen sin början.

Liksom i sina tidigare böcker visar Anne Holt även i Frukta inte sitt starka engagemang i en rad dagsaktuella frågor övergivna barn finanskris religiös fundamentalism och kristen intolerans.

Frukta inte är den fjärde boken om Inger Johanne Vik och Yngvar Stubø. Tidigare böcker i serien: Det som tillhör mig Det som aldrig sker och Presidentens val.

Sagt om boken:
När hon skriver om aktuella samhällsfrågor och presenterar dem i halväkta men anslående deckarpaketering är hon lysande.
Norra Västerbotten

En fröjd att läsa sida efter sida – Anne Holt behärskar tekniken väl med flera – från början till synes helt oberoende – parallellhandlingar klassiska cliffhangers en rak enkel dialog med snabba ordvändningar och rappa miljöskildringar.
Södermanlands Nyheter

Här når Anne Holt återigen upp till sin toppnivå. Beskrivningen av hatbrott och lögner fundamentalism intolerans och kärlekens styrka är tät och fylld av indignation som skriven med författarens eget blod svett och utsatthet. (Betyg: 4 av 5 möjliga)
Tara

Läs mer om Holt Anne Frukta Inte...


Sök bästa pris på Holt Anne Frukta Inte hos: