Höglind Ingrid Kultursprutan – Om Tre Decenn…

Höglind Ingrid Kultursprutan – Om Tre Decenn…
Höglind Ingrid Kultursprutan – Om Tre Decenn…
Beskrivning av Höglind Ingrid Kultursprutan – Om Tre Decenn…

Statliga kulturvisioner i all ära. Utredningar och planer javisst! Men här handlar det om verkligheten.

Med trettio års erfarenhet från kommunal kultur kåserar Ingrid Höglind om konstvisning utan konst barnteater i sammanträdesrum och övertron på multianvändning av lokaler. Hon funderar över kulturbidrag som status skillnaden mellan proffs och amatörer och om det går att vara en stolt kulturbyråkrat. Hon menar att de kommunala besluten är de viktigaste för kulturpolitiken eftersom det är i kommunerna de många människorna har chans att verkligen engagera sig och vara delaktiga i hur kulturen utvecklas. Med nedslag i den vardag hon själv rört sig ger hon en bild av de vindlande vägar svensk kulturpolitik har tagit i en av landets alla kommuner Kungsbacka i Hallands län. På köpet – en bild av hur det kan vara att arbeta inom en kommun.

Ingrid Höglind är journalist och kulturvetare. Hon har arbetat inom dagspress och TV-teater men främst under många år som kultursekreterare i Kungsbacka kommun. Numera är hon kulturkonsult och ingår som frilansskribent i nätverket Journalistbyrån.
Tidigare publikationer: Från Kapstaden till Kairo översättning av dansk reseskildring Kungsbacka kommunens officiella presentationsbok och Insyn & Uppsikt en liten myndighet i stora sammanhang Statens kärnkraftinspektion 1974-2008.

Läs mer om Höglind Ingrid Kultursprutan – Om Tre Decenn…...


Sök bästa pris på Höglind Ingrid Kultursprutan – Om Tre Decenn… hos: