Herr Michael Rapporter

Herr Michael Rapporter
Herr Michael Rapporter
Beskrivning av Herr Michael Rapporter

Rapporter hålls för den bästa bok som skrivits om Vietnamkriget. Den berättar inget om politik och strategi utan skildrar det dagliga livet vid frontlinjen. Michael Herr ser för mycket hör för mycket känner för mycket. Skräcken och döden är ständigt närvarande. Han rapporterar om kriget genom att beskriva de enskilda soldaternas upplevelser och vardagshändelser i strid och vila. Med soldaternas ögon får läsaren uppleva krigets fasor vanvett och påverkan.

Michael Herr föddes 1940 i Syracuse New York. Han är författare och tidigare krigskorrespondent i Vietnam för bland andra Esquire och Rolling Stone. Han har skrivit fyra böcker och arbetade med Francis Ford Coppola på filmen Apocalypse Now och skrev tillsammans med Stanley Kubrick manus till filmen Full Metal Jacket.

Staffan Heimerson journalist på Aftonbladet och en av Sveriges mest erfarna krigskorrespondenter rankar Rapporter som en av de bästa krigsskildringarna någonsin. Vilken bok! skriver han i det nya efterordet till denna nyutgåva av Herrs moderna klassiker från 1977. Förutom att läsaren får följa med Heimerson under en tillbakablick på hans upplevelser som korrespondent i forna Jugoslavien och Eritrea ger han sin syn på hur krigsjournalistiken har ändrats genom årens lopp och hur den ser ut idag.

Läs mer om Herr Michael Rapporter...


Sök bästa pris på Herr Michael Rapporter hos: