Hemmel Jan Skånska mord

Hemmel Jan Skånska mord
Hemmel Jan Skånska mord
Beskrivning av Hemmel Jan Skånska mord

Belönad med Svenska Deckarakademins pris för årets bästa fackbok med motiveringen: Klassiska mordfall presenterade med kulturhistorisk fördjupning.

Skånska mord med Ernst Hugo Järegård är en av Sveriges Televisions mest populära tv-serier genom tiderna. Nu kommer regissören Jan Hemmel med samtliga berättelser och fler därtill i bokform.


Det är mustiga historier som både skrämmer och fascinerar än idag. Här är berättelsen om den kallsinnige Veberödsmannen som gör sig skyldig till fruktansvärda mordbränder; rånförsöket mot Hans Henrik Malmborg i Malmö som spårade ur och slutade i ett våldsamt blodbad; den stackars Hanna Månsson i Yngsjö som föll offer för en svartsjuk svärmor och hennes kuvade son. Och ytterligare ett antal gripande livsöden. Dessutom finns här ingående beskrivningar av bödelns roll fängelselivet polisväsendet och dödsstraffet.


Berättelserna beskriver mycket mänsklig vånda och speglar många av sin tids tankar och sedvänjor. De har alla en dramatisk kraft som griper tag i en och något originellt och märkligt drag som skiljer dem från mängden av vanliga våldsbrott.


Boken är rikligt illustrerad och innehåller unika bilder. Flera av historierna följs dessutom av uttrycksfulla skillingtryck som i målande ord beskriver vad som hänt – den tidens skvallerpress!

Läs mer om Hemmel Jan Skånska mord...


Sök bästa pris på Hemmel Jan Skånska mord hos: