Hemer Oscar Santiago – Historien Om Gerardo K

Hemer Oscar Santiago – Historien Om Gerardo K
Hemer Oscar Santiago – Historien Om Gerardo K
Beskrivning av Hemer Oscar Santiago – Historien Om Gerardo K

Gerardo Kappa kom till Sverige och Lund som flykting från Chile. Efter en lysande internationell konstnärskarriär har han dragit sig undan offentligheten till sina förfäders Galicien. Där i pilgrimstaden Santiago de Compostela tar han emot den tjugo år yngre Ernst som kommit för att välja ut verk till en retrospektiv utställning i Buenos Aires. Ernst från Argentina och med förflutet i Malmö söker samtidigt sanningen om sin egen far Gerardo Kutchik som försvann i Chile efter militärkuppen 1973. Hans väg till Compostela går liksom Gerardos via två andra Santiago – i Kuba och Chile – och är hans försök att rekonstruera och förstå den revolutionära våg som svepte fram över Latinamerika med utgångspunkt från Castros och Che Guevaras Kuba.

Santiago – Historien om Gerardo K är en intrikat historia om konst och politik och om två generationers olika sätt att nalkas den ofattbara katastrof som fortfarande kastar sin slagskugga över den sydamerikanska kontinenten.

Pressröster

Så är Oscar Hemer i färd med att bygga ett både intrikat och lekfullt monument en triptyk där Latinamerika återtar sin rättmätiga plats i det västerländska medvetandet – Nils Schwartz Expressen och Sydsvenskan.

Läs mer om Hemer Oscar Santiago – Historien Om Gerardo K...


Sök bästa pris på Hemer Oscar Santiago – Historien Om Gerardo K hos: