Helle Helle Rödby-puttgarden

Helle Helle Rödby-puttgarden
Helle Helle Rödby-puttgarden
Beskrivning av Helle Helle Rödby-puttgarden

Helle Helle nomineras till Nordiska rådets litteraturpris år 2009. Detta för hennes senaste roman Ner till hundarna. Utgiven i Danmark 2008. I Sverige ges den ut i februari 2009.

När Helle Helles Rödby-Puttgarden kom ut i Danmark valdes den av kritikerna till årets bästa roman. Helle Helle har också själv växt upp i Rödby och är född 1965.

Vad handlar den boken om … Inom loppet av en vecka dör fyra personer i Rödbyhamn på den danska sidan vid färjelinjen Rödby-Puttgarden. Men denna roman är ingen deckare. Istället är det en berättelse på hemingwayskt vis.

Två systrar bor tillsammans i en lägenhet i Rödbyhamn och arbetar i parfymeriet på färjorna. Tine har fått en baby och Jane vill inte fortsätta studera i Köpenhamn utan kommer tillbaka. Män kommer och går i deras liv precis som män gjorde hos systrarnas mor.

intensivt och lysande
Christel Persson GT

Sällan bär en skenbart trivial text på så stor och skälvande innebörd.
Jan Karlsson Bohusläningen

vältempererad tonfallssäker realism
Nina Lekander Expressen

man vet att det stora och hemska livet utspelar sig under ytan.
Anders Paulrud Aftonbladet

en ovanligt kärleksfull gestaltning
Ingrid P Bosseldal Göteborgs-Posten

Helle Helle fick mycket uppmärksamhet när hennes roman Rödby-Puttgarden kom ut på svenska. I Danmark är hon redan en etablerad författare med rykte om sig att skriva på hemingwayskt vis.

Läs mer om Helle Helle Rödby-puttgarden...


Sök bästa pris på Helle Helle Rödby-puttgarden hos: