Helle Helle Hus Och Hem

Helle Helle Hus Och Hem
Helle Helle Hus Och Hem
Beskrivning av Helle Helle Hus Och Hem

Helle Helle nomineras till Nordiska rådets litteraturpris år 2009. Detta för hennes senaste roman Ner till hundarna. Utgiven i Danmark 2008. I Sverige ges den ut i februari 2009.

Helle Helle sätter verkligheten och vardagen på spel. Hennes publika genombrott kom med Rödby-Puttgarden. I Hus och hem möter vi unga människor några har familj andra ännu inte.

Huvudpersonerna Anne och Anders försöker skaffa barn. De flyttar till ett hus i ett samhälle söder om Köpenhamn längs kusten. Det är där Anne har växt upp. Nu är hon tillbaka och Anders börjar pendlar till sit arbete i Köpenhamn. För att Anne ska kunna gå vidare i livet måste hon återvända till denna hembygd till ungdomens vänner Charlotte och Anita till minnet av föräldrarna och alla andra till allt det som varit.

Recensioner från danska tidningar:

Hus och hem är en realistisk roman i den allra mest banala betydelsen av ordet: en berättelse om någon som kunde vara du eller jag på ett sätt vi har sett många gånger förr. Men Helle Helle sätter ändå sin alldeles speciella ton på denna tradition. Hon handhar träffsäkert sin generationsroman.
Jyllands-Posten

Genom de vardagliga bestyren och samtalen åskådliggör personerna var och en på sitt sätt litteraturens stora teman: kärlek otrohet födelse vänskap död.
Politiken

Tänk att det fortfarande kan skrivas på detta sätt: glasklar realism med vibrerande undertoner Och en kärleksroman av klass.
Ekstra Bladet

Läs mer om Helle Helle Hus Och Hem...


Sök bästa pris på Helle Helle Hus Och Hem hos: