Helle Helle Föreställningen Om Ett Okomplice…

Helle Helle Föreställningen Om Ett Okomplice…
Helle Helle Föreställningen Om Ett Okomplice…
Beskrivning av Helle Helle Föreställningen Om Ett Okomplice…

Helle Helle nomineras till Nordiska rådets litteraturpris år 2009. Detta för hennes senaste roman Ner till hundarna. Utgiven i Danmark 2008. I Sverige ges den ut i februari 2009.

I Danmark är hon en etablerad författare ur den yngre generationen med rykte om sig att skriva på hemingwayskt sätt.

Helle Helle är född 1965 och har växt upp i färjeläget Rödby i Danmark. Hon debuterade 1993 med kortprosaboken Eksempel på Liv och har sedan skrivit novellsamlingarna Rester och Biler og dyr samt romanerna Hus och hjem Forestillingen om et ukompliceret liv med en mand och Rødby-Puttgarden.

Hennes böcker har översatts till norska svenska tyska holländska estniska och tjeckiska.

2003 blev hon för Forestillingen om et ukompliceret liv med en mand nominerad till den danska radions romanpris och de danska kulturjournalisternas kritikerpris. För Rödby-Puttgarden fick hon de danska kulturjournalisternas kritikerpris – för 2005 års bästa roman.

Danska recensioner om Helle Helles Forestillingen om et ukompliceret liv med en mand:

Helle Helles författarskap med en blandning av vardagsrealism och konstnärlig touche förtjänar att bli en succé. Hon blir såld och översatt hon läses mycket av gymnsieelever. Det är som vi vet i skolan som litteraturläsare skapas.
Jyllands-Posten

Helle är en mästare på antydningens konst (nästan) lika bra som Hemingway Helle visar hur den moderna tidens många möjligheter kan ge bakslag i handlingsförlamning och bortträngning.
Politiken

Läs mer om Helle Helle Föreställningen Om Ett Okomplice…...


Sök bästa pris på Helle Helle Föreställningen Om Ett Okomplice… hos: