Hellberg Björn Skarprättaren

Hellberg Björn Skarprättaren
Hellberg Björn Skarprättaren
Beskrivning av Hellberg Björn Skarprättaren

Som nybliven pensionär börjar Jack Gunnarsson ägna sig åt släktforskning. När han så får reda på att en av hans förfäder dömts till döden och avrättats grips han av en egendomlig besatthet. Han vill till varje pris luska ut så mycket som möjligt om den kusliga händelsen.


I samma veva drabbas Staden av en skrämmande våldsvåg till synes helt utan urskillning. En alltmer frustrerad och förvirrad Jack Gunnarsson frågar sig om det på något makabert vis hänger samman med det som skedde på galgbacken flera hundra år tidigare. Har den obeveklige bödeln återkommit i en nutida skepnad?Skarprättaren är Sten Walls tjugonde fall och ett av dem som vållat den populäre kommissarien störst huvudbry.Björn Hellberg är sedan länge etablerad som en av Sveriges mest lästa kriminalförfattare. Han har dessutom skrivit flera böcker om tennis varit en av programledarna i SVT:s stora publiksuccé På spåret och har nu senast synts med sin gamla parhäst Ingvar Oldsberg i TV4:s frågetävling Slaget om Sverige.Björn Hellbergs Sten Wall-svit är en guldklimp i den svenska kriminallitteraturen.

Andres Merelaid Eskilstuna KurirenWall åldras med samma behag som Hellberg. Det är ett välskrivet och trivsamt sällskap i hängmattan.

Björn G Stenberg Upsala Nya TidningDet är omöjligt att inte bli hänförd över Björn Hellbergs välvårdade språk humor och underfundig­heter. Berättarrösten är stark och lustfylld.

Heidi Silvander Sydsvenska DagbladetBjörn Hellberg är outstanding bland svenska deckarförfattare.

Jonas Bladh Sundsvalls TidningHan är en språklig ekvilibrist av stora mått.

Lennart Ödeen Gefle DagbladFortfarande väntar vi på att någon alert filmare ska upptäcka de cineastiska kvaliteterna hos Björn.

Ulf R Johansson Kvällsposten

Läs mer om Hellberg Björn Skarprättaren...


Sök bästa pris på Hellberg Björn Skarprättaren hos: