Hellberg Björn Sankte Per

Hellberg Björn Sankte Per
Hellberg Björn Sankte Per
Beskrivning av Hellberg Björn Sankte Per

Axel Pettersson representerar den tredje generationen i en av Stadens begravningsbyråer. En höstkväll ringer det i telefonen och en anonym röst levererar ett förtäckt hot i vilket namnet Sankte Per figurerar. Efter viss tvekan tar den villrådige Pettersson kontakt med kommissarie Sten Wall. Strax därpå görs en otäck upptäckt i ett serviceboende för äldre och därmed har en kuslig händelsekedja satts i rörelse.

Den mytomspunne nyckelmannen vid himmelrikets portar tycks ha fått en ställföreträdare på jorden men Wall inser förstås att det ligger världsliga motiv bakom de gräsliga brottsfall som skapar sådan skräck i bygden.
Det är nu drygt trettio år sedan den rundlagde och hängivne kommissarien äntrade den litterära scenen i Gråt i mörker. Under de tre decennierna har Sten Wall erövrat positionen som en av landets populäraste fiktiva poliser. Här har den snart pensionsmässige kriminalaren sällskap av flera andra favoriter hos läsarna – bland andra den kedjerökande länspolismästaren Helge Boström puritanen Carl-Henrik Dalman energiknippet Maggie Larsson och muskelbyggaren Otto Fribing.

BJÖRN HELLBERG är sedan länge etablerad som en av Sveriges mest lästa kriminalförfattare. Han är dessutom en av världens främsta tennisexperter och är för närvarande aktuell som domare i frågesportprogrammet Slaget om Sverige.Pressröster om Sankte Per:
På sitt oefterhärmliga sätt har Björn Hellberg för 30:e året på nytt låtit sin fiktive poliskommissarie Sten Wall ta sig an ett antal ruggiga händelser i Staden. Och han gör det med sedvanlig bravur. Få kriminalförfattare skriver så underhållande.

Dan Karlsson Värnamo NyheterWall åldras med samma behag som Hellberg […] Det är ett är ett välskrivet och trivsamt sällskap i hängmattan
Björn G Stenberg Upsala Nya Tidning

Det är omöjligt att inte bli hänförd över Björn Hellbergs välvårdade språk humor och underfundigheter. Berättarrösten är stark och lustfylld.

Heidi Silvander Sydsvenskan

Läs mer om Hellberg Björn Sankte Per...


Sök bästa pris på Hellberg Björn Sankte Per hos: