Hellberg Björn Den Vita Döden

Hellberg Björn Den Vita Döden
Hellberg Björn Den Vita Döden
Beskrivning av Hellberg Björn Den Vita Döden

Sportjournalisten Kim Stockman anlitas av bokförläggaren Anselm Lorin för ett intressant uppdrag: att skriva en omfattande dokumentär bok om tennis. Hon kastar sig med stor entusiasm över projektet men får snart annat att tänka på.
Sommaren 1991 blev hon uttagen till Båstad för en sammandragning för lovande tennisspelare. Så småningom blir det uppenbart för henne att någon långt i efterhand önskar tillfoga gruppen största möjliga skada. Den vita sporten förvandlas till den vita döden för de forna lägerdeltagarna och Kim befinner sig själv i den direkta riskzonen.

IDen vita dödenförenar Björn Hellberg för första gången två sidor som gjort honom allmänt känd och uppskattad: förmågan att skriva spännande och trivsamma deckare och en vid det här laget enorm kunskap om tennis. Resultatet har blivit en tät initierad och rafflande skildring med många oväntade turer där handlingen utspelas i Stockholm Göteborg Wimbledon och Båstad.

Björn Hellberg är sedan länge etablerad som en av Sveriges mest lästa kriminalförfattare. Han har dessutom skrivit många böcker om tennis och varit en av programledarna i SVT:s stora publiksuccé På spåret.

Pressröster om Den vita döden:

Sitter som en dödlig forehand. Gillar man Agatha Christie älskar man Edbergs raka enhandsbackhand – Då läser man Den vita döden.
Stefan AxellAftonbladet

Hellberg kan konsten att ha ihjäl folk så att läsaren säger att boken var trivsam!
Dag Sandahl Östran

En riktig smash! Underhållande och lagom spännande. Game set och match till Hellberg.

Monica Bengtsson Smålänningen

Utan all tvekan är det här Hellbergs klart bästa deckare och därtill en av de bästa svenska kriminalromanerna i år!
Jean Bolinder Skånska Dagbladet

Läs mer om Hellberg Björn Den Vita Döden...


Sök bästa pris på Hellberg Björn Den Vita Döden hos: