Hedvall Rikard Det Medeltida Östergötland – …

Hedvall Rikard Det Medeltida Östergötland – …
Hedvall Rikard Det Medeltida Östergötland – …
Beskrivning av Hedvall Rikard Det Medeltida Östergötland – …

utmärkt som följeslagare för den kulturhistoriskt intresserade resenären

Eskilstuna-Kuriren

Bra guide i det östgötska kulturlandskapet

Vadstena Tidning

En liten pärla.

Frykdals-Bygden

Varje vår blommar klosterliljorna i tusental i Vadstena klosters trädgård. Liljorna har sannolikt förvildats från den medeltida klosterträdgården. Vadstena kloster och dess trädgård är ett exempel på vad Östergötland har att bjuda på ur sin rika historia.

Det medeltida Östergötland är en guidebok till landskapet sett ur ett medeltida perspektiv. Arkeologerna Rikard Hedvall och Karin Lindeblad beskriver klostren och kyrkorna med dess symbolik och funktion. Vi får veta mer om de medeltida kyrkogårdarna och läsa om hur klosterträdgårdarna symboliserade paradiset med dofter ljud och färger och att de var näst efter kyrkan klostrets heligaste plats.

Här beskrivs även Östergötlands runt tjugo borgar däribland Stegeborg och Ulvåsa. Författarna visar även på vad som utmärker det östgötska jordbruket och skärgården och vi får läsa om de medeltida städerna Skänninge Söderköping Linköping Norrköping Hästholmen och Vadstena.

Rikard Hedvall arkeolog är specialiserad på kyrkor och städer och arbetar påhistorisk arkeologi vid Riksantikvarieämbetet i Linköping.

Karin Lindeblad även hon arkeolog på Riksantikvarieämbetet är främst inriktad på städernas och landsbygdernas arkeologi men även trädgårdar. Båda författarna har tidigare medverkat i en rad populärvetenskapliga och vetenskapliga publikationer.

Läs mer om Hedvall Rikard Det Medeltida Östergötland – …...


Sök bästa pris på Hedvall Rikard Det Medeltida Östergötland – … hos: