Hedman Erika Den Finaste Skatten

Hedman Erika Den Finaste Skatten
Hedman Erika Den Finaste Skatten
Beskrivning av Hedman Erika Den Finaste Skatten

Marta minns hur hon förra sommaren lekte skattjakt med farfar. Men farfar finns inte mer. Ändå träffar Marta honom när hon går ut för att leka. Farfar visar henne bäcken där de brukade göra barkbåtar och han leder henne till en fantastisk skatt.

Den finaste skatten är en vacker stämningsfull och suggestiv berättelse om att sörja någon man älskar och om att mötas igen i drömmen och fantasin. Erika Hedman lyckas med konststycket att skildra en flickas sorg och längtan efter sin bortgångne farfar på ett sätt som både lockar till leenden och inger hopp om framtiden. För Marta kan ju fortfarande leka med sin farfar när hon träffar honom i drömmen.
Det här är ingen vanlig sommar. Men den kommer nog bli ganska bra ändå. Det känner Marta i magen.

Erika Hedman är fotograf och författare. Den finaste skatten som är en fotografisk bilderbok för barn är hennes debutbok.

Pressröster om Den finaste skatten:

Den här debuten är en pärla till bok som hittat både tonen och nyckeln. Bohusläningen

Med vanliga fotografier berättar hon [Erika Hedman] om ett barns sorg. Fotografiska bilder brukar sällan användas i skönlitterära berättelser men här berättar de fantasifullt och ömsint om Martas ovanliga sommar i farmor och farfars hus där farfar inte längre finns kvar mer än i hennes fantasi. Erika Hedman visar att det går att använda fotografier till annat än faktaböcker för barn. Det skulle vara spännande om fler förlag och fotografer skulle våga sig på det. Modern Barndom

Den finaste skatten är en bok att bli berörd av en bok som handlar om sorg och kärlek. BTJ

Det känns nästan högtidligt att få läsa en så fin fotobok skriven om och för barn. Och som har så mycket att ge också en läsare som är i Martas farfars ålder. Lars H Gustafsson medlem av Alma-juryn 2012.

Den förtröstansfulla texten med Erika Hedmans livsbejakande och känsliga foton känns som bomull för själen. Man behöver inte glömma den som dör han eller hon kan leva i minnet. Göteborgs Fria Tidning

Texten är varm och hoppfull och fotona visar hur vackert livet kan vara. Sesam

Läs mer om Hedman Erika Den Finaste Skatten...


Sök bästa pris på Hedman Erika Den Finaste Skatten hos: