Hansson Ingrid Den Långa Vägen Hem

Hansson Ingrid Den Långa Vägen Hem
Hansson Ingrid Den Långa Vägen Hem
Beskrivning av Hansson Ingrid Den Långa Vägen Hem

Vad är det som gör en bok läsvärd och intressant? Det är nog ovedersägligt först och främst de människor som den handlar om.

Det är dessa som formar handlingen. Och det är inte heller betydelselöst vilka händelser som skildras. I den här boken får läsaren göra bekantskap med kardinaler legosoldater två föräldralösa barn en gycklare med flera. Vad som är gemensamt för dem alla är deras strävan att finna kärlek och trygghet. Deras strävan skulle få dem att hamna i farliga situationer och utsättas för onda människor. Men den långa vägen leder till slut hem.

I stora drag händer följande: Efter en brådstörtad flykt från ett slottsfängelse och en nattlig flodfärd kommer en grupp människor till Avignon i syfte att göra upp med sitt förflutna. Men inga välkomnande stadsbor mötte de fem människorna. Det blir stenkastning två dör och de återstående tre tar till flykten. En av dem är en ung föräldralös flicka vid namn Syrena.
Men det var inte den enda katastrofen. Ett stort antal florentinare som bodde i Avignon fick på grund av ett påvligt dekret veta att de var förbjudna att sälja och köpa i alla städer runt Medelhavet. Ingen skulle få göra affärer med dem. Därför var de tvungna att ge sig av. Två av de före detta kardinalerna som flytt från stenkastningen passade på och följde med vagnkolonnen till Marseille. Därifrån skulle de fortsätta sjövägen till Genua. I Marseilles hamn påträffas den föräldralösa flickan. Hon räddas från att säljas som slav. Även hon följer med på fartyget.
Ett par legosoldater hade emellertid planer på att göra sitt livs kupp. I förhoppningen om att tillskansa sig en florentinsk bankirs kassakista följer även de med på fartyget för att vänta på rätt tillfälle. Väl i land försökte de i ett obevakat ögonblick stjäla både lastvagn och kista. Men oturen är framme och hela ekipaget räddas av en okänd pojke en småtjuv vid namn Pietro. De två legosoldaterna hamnar i fängelse medan pojken som belöning upptas som en son i bankirens familj.
Syrena får bo tills vidare i bankirens familj. Men en dag får hon veta att de som förut agerat hennes räddare nu vill sälja henne som slav. De hade ägnat sig åt tärningsspel och spelat bort allt de ägde. Hon ger sig av från Genua med ett rekommendationsbrev till en familj i Florenz. Efter en mängd äventyr hamnar Syrena nu med en ännu yngre flicka i följe till slut i Florenz. Där kan hon för första gången känna att hon har ett hem…
Sagoberätterskan Catherine har nu återvänt till England för att söka upp sin far. Det gjorde hon av två skäl: Hon måste få förlåtelse och få välsignelse för sitt beslut att gifta sig med sin hjälpare och beskyddare kardinal Carpentier som följt med henne på resan. Men först stiftar vi bekantskap med en före detta legosoldat som äger ett hus vid havet och blir vittne till en fruktansvärd händelse ? två handelsfartyg förliser i en svår storm. Vrakplundrare stjäl lasten och hindrar de olyckliga människorna att ta sig i land och rädda sig. Legosoldaten känner igen en av plundrarna och beslutar sig ta sig till London för att avslöja vad som hänt.
Catherine träffar till sist sin far och får förlåtelse och välsignelse. Hon och kardinalen stannar en tid på slottet men ger sig till slut av för att låta gifta sig.

Läs mer om Hansson Ingrid Den Långa Vägen Hem...


Sök bästa pris på Hansson Ingrid Den Långa Vägen Hem hos: