Hansson Beata Mille Markovic – Biografin

Hansson Beata Mille Markovic – Biografin
Hansson Beata Mille Markovic – Biografin
Beskrivning av Hansson Beata Mille Markovic – Biografin

Mille Markovics första minne är när hans mor hittades död hängande från körsbärsträdet i den lilla serbiska byn där han växte upp. Vid mitten av 1960-talet flyttade han med sin far till Sverige.

Mille är en människa som fått slå sig fram i livet. En upp­växt under ständiga konflikter och fosterhemsplaceringar ledde fram till en framgångsrik boxningskarriär. Därefter upptäckte han att det var både roligare och mer lukrativt att driva svartklubbar och strippställen. Numera är han känd som storgangstern som fått den svenska makteliten att darra.

Journalisterna Beata Hansson och Deanne Rauscher har intervjuat Mille och ett stort antal av hans familjemedlemmar vänner och fiender. Det finns inte många biografier över framstående kriminella som är lika hänsynslös och naken som den här.

Läsaren får följa skapandet av en fruktad och originell yrkeskriminell i ont och gott i med- och motgång i frihet och på kåken. Vi får lära oss om en annorlunda syn på rätt och fel våld och ömhet. Vi får läsa om mordförsök rysk roulette tortyr missbruk men också om Milles kärlek till sina barn och hans förtvivlade försök att leva ett bra liv.

Boken är illustrerad med fotografier. Förordet är författat av professorn i kriminologi Jerzy Sarnecki.

Deanne Rauscher (född 1953) är utbildad journalist och har varit verksam som socialarbetare. 2004 utkom hennes och Janne Mattssons uppmärksammade bok om bordellhärvan 1976: Makten männen mörkläggningen (Vertigo förlag). Tillsammans med Tove Meyer medverkade hon i Thomas Sjöbergs uppmärksammade Den motvillige monarken (Linds 2010).

Beata Hansson (född 1959) har en bak­grund som kassabiträde väktare telefonist och receptionist. Efter examen från Kulturvetarlinjen arbetar hon sedan femton år tillbaka som spökskrivare kritiker redaktör och journalist bland annat för Situation Stockholm.

Läs mer om Hansson Beata Mille Markovic – Biografin...


Sök bästa pris på Hansson Beata Mille Markovic – Biografin hos: