Hambraeus Ragnar Gisle Och Geir. Ödesväv

Hambraeus Ragnar Gisle Och Geir. Ödesväv
Hambraeus Ragnar Gisle Och Geir. Ödesväv
Beskrivning av Hambraeus Ragnar Gisle Och Geir. Ödesväv

…i Vendeltidens töcken. När Gisle och Geir kommer hem från jakten finner de gården skövlad föräldrarna och huskarlarna dräpta samt gårdens kvinnor försvunna också systrarna Gunn och Ginna. Eftersom deras äldre bror Olof är på handelsfärd i Frisland tar de sig hem till farbror Fridbjörn och hans sejdkunniga hustru Holmdis i Tuna. Där finner de skydd.

Ingen färdas i mörka natten ingen utom Nattfari. En kulen höstkväll bultar han på porten och ber om husrum; sedan spår han om fränder på färd och i främmande land. Han vittnar om Olof och Gangulf i Frisland han förutser systrarnas öden på Själland och han varslar om ofärd och död.

Gisle och Geir Ödesväv är en historisk äventyrsroman en berättelse om liv och död långt tillbaka i tiden i Vendeltidens töcken.

Möt den deprimerade bärsärken Gangulf systrarna Gunn och Ginna som lägrar trenne kungar innan vintern blivit vår angelsaxarna Hewald och Hewald som predikar Guds ord för friser och andra hedningar Styrbjörn och Hreppir som finner varandra i Gypeswics lera den gamla eddan Skorpa som orkeslös men med vilja av stål stöter spjutet i stridsmän samt Finnvid finnveding som anställer präktigt julblot och vräker gök-kungen Ingvald från Bolmsö hovgård. Möt Harald och Vigr Eirbjorg och hennes döttrar kung Erik i Uppsala samt sist men inte minst Nattfari den Nattfari som färdas vida kring och som kallas vid många namn…

Möt många fler vars ödestrådar löper samman och bildar en märklig väv.

Läs mer om Hambraeus Ragnar Gisle Och Geir. Ödesväv...


Sök bästa pris på Hambraeus Ragnar Gisle Och Geir. Ödesväv hos: