Haltiner Iréne Vandringsturer I Siljansbygden

Haltiner Iréne Vandringsturer I Siljansbygden
Haltiner Iréne Vandringsturer I Siljansbygden
Beskrivning av Haltiner Iréne Vandringsturer I Siljansbygden

Siljansbygden: mycket att uppleva på vandringsturen!

Siljansbygden förknippas ofta med midsommarfirande och solglitter på blått vatten dalaidyll i Leksand och Rättvik historia och konst i Mora och finnmark runt Orsa. Området erbjuder dessutom ett stort antal vandringsleder för den som vill utforska och upptäcka Siljansbygden till fots. Vad sägs om att besöka gamla gruvområden vandra längs Siljans strand eller som på flera turer kombinera vandringen med ett svalkande bad.

Vandringsturer i Siljansbygden innehåller en mängd detaljerade beskrivningar av olika vandringsturer de flesta är markerade och därmed lätta att följa. Större delen av turerna är dagsturer men även längre leder som Siljansleden Pilgrimsleden och Dalkarlsvägen beskrivs. Flera av turerna går förbi små gårdsbutiker hantverksateljéer fäbodar och sevärdheter och vandringsturen blir med deras hjälp ännu mer njutningsfull.

Till varje tur hör en detaljerad karta där de viktigaste hållpunkterna som badplatser och parkeringar finns markerade. Dessutom innehåller boken information om Siljansbygden som underlättar förberedelserna inför vandringen så kängorna kan komma på fortare.

Författaren Iréne Haltiner har varit verksam inom turistnäringen och arbetar numera som frilansade skribent och fotograf. Hon har även arrangerat vandringsresor bland annat till Schweiz. Hon har även skrivit Vandra i schweiziska Alperna.

Praktiskt fickformat lätt att ta med sig på turen!

Förlag: Vildmarksbiblioteket

Ur innehållet:

* Vandra i Linnés fotspår
* Godbitar från Siljansleden
* Längs mäktiga stup i storskogen
* Fina utsiktsvandringar
* Glimtar av Pilgrimsleden till Trondheim
* Utforska Europaled 1
* Följ den historiska Dalkarlsvägen
* Vandra runt Sollerön
* Genom dalgångar och utmed vackra åar

Läs mer om Haltiner Iréne Vandringsturer I Siljansbygden...


Sök bästa pris på Haltiner Iréne Vandringsturer I Siljansbygden hos: