Halldin Olof Svenska Affischer – Affischkons…

Halldin Olof Svenska Affischer – Affischkons…
Halldin Olof Svenska Affischer – Affischkons…
Beskrivning av Halldin Olof Svenska Affischer – Affischkons…

Nostalgi och formgivning!

Här presenteras Sveriges bästa affischer genom tiderna guldkorn från 70 år av svensk formgivning. Här berättas för första gången affischens historia i Sverige. Här kan du förlora dig i filmens eller reklamens värld träffa de främsta affischmakarna såsom Anders Beckman Tore Hinnerud m fl.

Sverige har en gömd formgivningsskatt på Kungliga biblioteket i Stockholm – över en halv miljon affischer! Författaren Olof Halldin ansvarig för affischsamlingen har plockat ut de mest glimrande guldkornen ur denna skatt. Det här är den första boken i sitt slag och ett riktigt praktverk!

Olof Halldin skriver också – för första gången – historien om den svenska affischens utveckling. De idag ofta glömda affischmakarna lyfts fram deras liv och gärning beskrivs. Vem kommer idag ihåg Eric Rohman som på 1920- 30- och 40-talen gjorde 7000 affischer? Han är vår mest produktive affischmakare någonsin.

Med den här boken hoppas vi täppa till luckan i den grafiska historien som utgörs av den svenska affischens utveckling.

Affischerna är ofta vackra och dekorativa ibland snarare slagkraftiga andra väcker defini­tivt nostalgikänslor. Affischer som En svensk tiger och Kräftor kräva dessa drycker känner de flesta igen.

Affischerna gör reklam för produkter och utställ­ningar för biofilmer och teaterföreställningar. En del är valaffischer. De är ordnade kronologiskt från 1880-talet t.o.m. 1950-talet så att man kan jämföra formgivningen över tid. Ett mindre urval av affischer från 1960-1990 är också med.

Bokens format är stort för att affischerna ska komma till sin rätt.

En bok för nostalgiker eller för alla som är roade av reklam- och formhistoria eller bara njuter av färg och form när den är som bäst.

Olof Halldin är förste bibliotekarie och sakkunnig för affischsamlingen på Kungliga biblioteket i Stockholm.

Läs mer om Halldin Olof Svenska Affischer – Affischkons…...


Sök bästa pris på Halldin Olof Svenska Affischer – Affischkons… hos: