Hägerdal Hans Kinas Historia

Hägerdal Hans Kinas Historia
Hägerdal Hans Kinas Historia
Beskrivning av Hägerdal Hans Kinas Historia

Boken är skriven med driv och den är både lättläst och lättförståelig precis som populär historia ska vara. Hägerdal skriver kunnigt och berikar även boken genom att ta med den senaste forskningen om Kinas historia
Sundsvalls tidning

Hägerdals bok väcker många kreativa tankar.
Upsala Nya Tidning

En utmärkt välskriven och lättillgänglig modern översikt över den kinesiska historien.
Skaraborgs Allehanda

Kinas dragningskraft blir allt större. Västerländska företag investerar i landet och dess gåtfulla kultur lockar till sig turister. Nu kommer Kinas historia den första moderna sammanställningen om detta stora och häpnadsväckande land.

Fokus ligger på det moderna Kina men skildringen rör sig från forntiden till våra dagar. Hans Hägerdal börjar i de äldsta kinesiska civilisationerna riksenandet 221 f Kr de sju huvudepokerna i det kejserliga Kina och går vidare med den imperialistiska framryckningen på 1800-talet med förlorade krig upprorsrörelser och uppluckring av det gamla samhället. Revolutionen 1911-12 blev starten på en borgerlig republik. 1949 tog Mao Zedong över makten vilket inledde en kontroversiell period med en kommunistisk folkrepublik.

Boken berättar även om den kulturella och intellektuella utvecklingen om ideologiska och filosofiska tankeströmningar. Kinas civilisation sätts in i ett större geografiskt sammanhang och författaren förklarar varför det kinesiska samhället utvecklats så annorlunda jämfört med Europas.

Hans Hägerdal är lektor vid Växjö universitet med särskild inriktning på internationell historia i synnerhet Öst- och Sydöstasiens historia. Han har även bedrivit forskning vid International Institute for Asian Studies Leiden och Centrum för Öst- och Sydöstasienstudier Lund. Hans Hägerdal har tidigare skrivit Vietnams historia (2005).

Läs mer om Hägerdal Hans Kinas Historia...


Sök bästa pris på Hägerdal Hans Kinas Historia hos: