Gyllenhammar Cecilia En Spricka I Kristallen

Gyllenhammar Cecilia En Spricka I Kristallen
Gyllenhammar Cecilia En Spricka I Kristallen
Beskrivning av Gyllenhammar Cecilia En Spricka I Kristallen

I Suss familj har framgång och makt alltid varit självklara attribut. I bakgrunden tronar en dominerande morfar och i Suss egen familj styr en kylig mor. Men det är runt den dyrkade fadern den framgångsrike företagsledaren som allting kretsar.

Suss växer upp som den felande länken i denna utifrån sett lyckade familj där fasaden aldrig får flagna och där sammanhållningen är A och O. Snärjd i dess garn har hon som vuxen haft svårt att frigöra sig och i sitt eget äktenskap slits hon mellan lojaliteterna med sin gamla familj och med sin nya. Det hela utvecklar sig efterhand till en kraftmätning där Suss till slut tvingas välja.

En spricka i kristallen är en inträngande och smärtsam skildring av ett vuxenblivande i skuggan av löpsedlar middagsbjudningar och företagsfusioner. Cecilia Gyllenhammar har skrivit en starkt drabbande roman om makt och vanmakt utanförskap och tillhörighet.

Cecilia Gyllenhammar tidigare von Krusenstjerna är författare och debattör. En spricka i kristallen är hennes debutroman. Den fristående uppföljaren Stäpplöperskan kom ut 2012.

En spricka i kristallen har sedan den kom ut 2004 sålts i mer än 100 000 exemplar. 2007 filmatiserades boken i regi av Harald Hamrell.

… välskriven spännande rörande och psykologiskt så intressant att den nästan är en rysare. Folkbladet

von Krusenstjerna skonar inte någon och i synnerhet inte romanens två viktiga kvinnor: den mentalt förkrympta modern och det närmast jaglösa berättarjaget Suss. Göteborgs-Posten

Berättad med hjärtat och på en betvingande vacker prosa … Romanen behåller sitt grepp rakt igenom och länge efteråt … Barometern

Cecilia von Krusenstjerna gör en stark debut. Veckans affärer

Läs mer om Gyllenhammar Cecilia En Spricka I Kristallen...


Sök bästa pris på Gyllenhammar Cecilia En Spricka I Kristallen hos: