Guillou Jan Ordets Makt Och Vanmakt – Mitt S…

Guillou Jan Ordets Makt Och Vanmakt – Mitt S…
Guillou Jan Ordets Makt Och Vanmakt – Mitt S…
Beskrivning av Guillou Jan Ordets Makt Och Vanmakt – Mitt S…

Jan Guillous memoarer – nu med 82 nyskrivna sidor om KGB-affären!

Efter över fyrtio år med skrivandet som huvudsysselsätttning publicerar Jan Guillou nu sina yrkesmemoarer. Han berättar öppet och underhållande om de första årens författardrömmar då idolerna hette Claude Simon och J M G Le Clézio – båda sedermera Nobelprisbelönade – och hur hans vägar sedan gick från den experimentella litteraturen till en effektiv och verklighetsnära prosa.
Men åren kring tjugo var samtidigt den tid då den unge juridikstudenten upptäckte att journalistik var effektivare än juridik. Vändpunkten kom när han för tidskriften FiB/Aktuellt skrev en artikel om internatskolan Solbacka ett avslöjande som blev början till slutet för skolan. En karriär som en av landets mest kända och omtalade journalister och författare hade inletts.

I boken berättar Jan Guillou om sina fiaskon och succéer och om sina journalistiska förebilder som t ex den erfarne tidningsmannen Edgar Antonsson och kvällstidningslegenden Arne Lemberg. Vägen går via Folket i Bild/Kulturfront där bland andra Jan Myrdal kom att spela en stor roll i hans yrkesmässiga utveckling och leder fram till arbetet med de oerhört älskade bokserierna om Hamilton och Arn Magnusson som gjorde Jan Guillou till den mest sålda romanförfattaren i Sverige någonsin.

Sagt om boken:
Jan Guillou skriver bättre än andra svenska journalister. Men har han någonsin skrivit så bra som i Ordets makt och vanmakt?
Dagens Nyheter

Jag betraktar Jan Guillou som en av våra bästa svenska journalister. … en av de mest underhållande memoarböcker jag har läst.
Aftonbladet

Läs mer om Guillou Jan Ordets Makt Och Vanmakt – Mitt S…...


Sök bästa pris på Guillou Jan Ordets Makt Och Vanmakt – Mitt S… hos: