Guillou Jan Kolumnisten

Guillou Jan Kolumnisten
Guillou Jan Kolumnisten
Beskrivning av Guillou Jan Kolumnisten

Ofta obekväm bara i undantagsfall politiskt korrekt och aldrig någonsin med ett trendkänsligt finger höjt i luften; Jan Guillou har aldrig utmärkt sig för sin mediala smidighet.
Däremot för sitt skarpsinne och sin slagfärdighet. Med osviklig precision sätter han fingret på det som är viktigt långt innan tyckar-etablissemanget ens vaknat. Jan Guillou går sina egna vägar obekymrad om vem han kan tänkas få på sin sida och vilka omhuldade »sanningar han sticker hål på.
IT-gurus glåpordsfeminister räknenissar tevebimbos terroristfobiker försäkringsdirektörer incesthetsare djurrättsaktivister nydemokrater folkpartister sossepampar Många har haft skäl att frukta den guillouska pennan inte sällan medan de fortfarande åtnjutit den övriga medievärldens gunst.

Jan Guillou är Sveriges mest lästa kolumnist.

I denna bok finns samlat ett urval av hans texter från åren 1991 till 2005; tillsammans utgör de ett unikt stycke nutidshistoria.

»Sveriges bästa krönikör Finns det anledning att läsa en samling dagstidningskolumner skrivna och publicerade under en nästan 15 år lång period och nu samlade i en volym? Ja det gör det när kolumnisten är Jan Guillou.
Mats Svegfors Aftonbladet

»Hans krönikor utgör ett viktigt bidrag till samtidskrönikan på så sätt att läsaren aldrig kan smita undan och säga att det där hade jag ingen aning om. Guillou skriver på allvar. Ingen undgår ansvar.
Anders Björnsson Folket i Bild/Kulturfront

»Guillou inkarnerar den renodlade krönikören när denne är som bäst: kontroversiella ämnen stringens i tanken (i 98 procent av fallen och mer är inte att begära) och ett så kallat rappt språk som ändå inte drar uppmärksamheten till sig.
Marie Carlsson Nerikes Allehanda

Läs mer om Guillou Jan Kolumnisten...


Sök bästa pris på Guillou Jan Kolumnisten hos: