Guillou Jan Brobyggarna

Guillou Jan Brobyggarna
Guillou Jan Brobyggarna
Beskrivning av Guillou Jan Brobyggarna

När havet tog deras far och farbror fick de tre gossarna på det norska Vestlandet utanför Bergen söka familjens försörjning inne i staden. Av en tillfällighet upptäckte man att de tre små repslagarlärlingarna var ovanligt tekniskt begåvade och med hjälp av välgörenhet utbildades pojkarna till järnvägs- och brobyggare. De tre fiskarsönerna utexamineras många år senare som diplomingenjörer vid universitetet i Dresden. Det är 1901 och mänsklighetens tekniskt mest avancerade århundrade har just inletts. Meningen var nu att de skulle återvända till Norge för att bidra till det mest storartade norska ingenjörsprojektet någonsin att bygga järnväg mellan Oslo och Bergen. Men kärleken vände upp och ned på planerna. Den ene flydde bedragen och skamsen till Tyska Östafrika men hamnade likväl på ett av tidens största järnvägsbyggen det mellan Dar es Salaam och Tanganyikasjön. Den andre flydde också på grund av kärlek men till London. Bara äldste brodern Lauritz återvände till Norge för att kunna återgälda brödernas storartade utbildning genom att ansluta sig till järnvägsbygget på Hardangervidda.

Tre bröders öden i ett sekel som ännu var ungt. Där framtidstron överskuggade världens alla orättvisor. Med teknikens stora genombrott skulle alla krig vara utrotade. Föga anade man att man stod inför det mest dramatiska och blodiga århundrade någonsin.

Med romanen Brobyggarna inleder Jan Guillou sin nya romanserie Det Stora Århundradet.

Guillous många beundrare har en stor läsupplevelse framför sig.
Femina

Jan Guillou är en utmärkt berättare. … Guillou äger som få förmågan att sätta sig in i och på ett begripligt sätt skildra så vitt skilda saker som hållfasthetslära havskappssegling nattligt lejonjakt tunnelsprängningar på Harangervidda….
Västerbottens-Kuriren

Bländande … Jan Guillou har funnit en fängslande och framkomlig väg genom att på samma gång koncentrera sig på både centrum och periferi. … Bildningsambitioner förenas på ett lyckligt sätt med medel som lånats från spänningslitteraturen. Själva berättarkonsten bländar med effektivitet och konturskarpa vyer.
Borås Tidning

Läs mer om Guillou Jan Brobyggarna...


Sök bästa pris på Guillou Jan Brobyggarna hos: