Grannas Fredrik Rånet

Grannas Fredrik Rånet
Grannas Fredrik Rånet
Beskrivning av Grannas Fredrik Rånet

Henrik är en två barnsfar som bor i en fin förort till Stockholm med sin fru och sina två barn. Han har ett bra jobb men har problem med spel och drogmissbruk som han dragit på sig stora skulder igenom. Det är skulder som sakta börjar komma upp ur ett förflutet som Henrik helst inte vill ska komma fram till hans fru Karin. I samband med ett besök på Solvalla så träffar Henrik den Serbiske gangsterkungen Dragan. Det blir Henriks inträdesbiljett till en värld som han inte trodde fanns Dragan erbjuder sig att lösa Henriks skulder vilket gör honom lättad och glad. Ända tills den dagen det är dags att betala tillbaka skulden.

Dragan som under tiden har varit i Serbien där han har träffat sin gode barndomsvän Zarko som flytt undan rättvisan i Sverige och befinner sig på flykt och bor numera i Serbien. Dom tillsammans planerar en sista stöt och sedan tillsammans flytta utomlands för gott. Planen är att råna värdedepån i Västberga utanför Stockholm. Eftersom Zarko inte har någon helikopterpilot sedan den först tillfrågade hoppat av och Dragan sedan avrättat honom så ställer Dragan frågan till Henrik.
Stöten ska ske samma dag som Henrik och Karin har bröllopsdag och först vägrar Henrik. Dragan förklarar dock för honom att han har inte så mycket annat att välja på om hans smutsiga förflutna inte ska komma fram.

En morgon så landar en helikopter på taket till värdedepån i Västberga. Flera maskerade män tar sig in i byggnaden och rånar värdedepån på sammanlagt 39 miljoner kronor och försvinner sedan spårlöst.
Det här är ett brott som bara har Zarkos signatur och kunskap ett brott som leder polisen långt utanför Sveriges gränser i sin jakt och försök att klara upp.

Läs mer om Grannas Fredrik Rånet...


Sök bästa pris på Grannas Fredrik Rånet hos: