Gerhardt Sue Det Själviska Samhället

Gerhardt Sue Det Själviska Samhället
Gerhardt Sue Det Själviska Samhället
Beskrivning av Gerhardt Sue Det Själviska Samhället

Säg mig vad som kännetecknar de anknytningsrelationer du erhåller som spädbarn och jag ska säga dig hur du som vuxen individ klarar dig socialt och känslomässigt.

Så kan man sammanfatta psykoterapeuten Sue Gerhardts förra bok Kärlekens roll där hon berättade om de nya forskningsrön som dramatiskt förändrat vår förståelse av hur spädbarn utvecklas och formas.

Säg mig vad som kännetecknar de anknytningsrelationer som spädbarn erhåller idag och jag ska säga dig hur de
sociala och känslomässiga banden kommer att se ut i morgondagens samhälle.

Så kan man sammanfatta Sue Gerhardts nya bok Det själviska samhället där hon vidgar perspektivet och undersöker hur den tidiga fostran av barn påverkar upprättandet av samhällets värderingar samtidigt som den återspeglar och formas av dem. Spädbarnstiden menar hon är inte bara avgörande för varje individs utveckling utan är också själva navet i överföringen av samhällets kultur. Här finns därför en viktig nyckel till hur ett mer empatiskt samhälle ska kunna byggas.

OM FÖRFATTAREN

Sue Gerhardt är praktiserande psykoterapeut med psykoanalytisk inriktning. Hon är en av grundarna av Oxford Parent Infant Project ett pionjärprojekt för psykoterapeutisk hjälp till föräldrar med spädbarn. Hennes förra bok Kärlekens roll (Karneval förlag 2007) har blivit ett standardverk om modern anknytningsteori.

Läs mer om Gerhardt Sue Det Själviska Samhället...


Sök bästa pris på Gerhardt Sue Det Själviska Samhället hos: