Gatti Fabrizio Viki Som Ville Gå I Skolan

Gatti Fabrizio Viki Som Ville Gå I Skolan
Gatti Fabrizio Viki Som Ville Gå I Skolan
Beskrivning av Gatti Fabrizio Viki Som Ville Gå I Skolan

Italienarna är så rika att katterna äter på silverfat … Så ­föreställer sig den albanske pojken Viki det land som han och hans mamma och syster är på väg att fly till.

Väl framme i Milano – efter en dramatisk båtresa­ – inser dock Viki att något inte stämmer. Huset han drömt om är inte något hus utan ett skjul beläget på en ­soptipp som också är ett hem för ormråttor. Sakta går det upp för Viki att han varken är europé som ­italienarna eller icke-europé – han är någonting ­mittemellan ett spöke en illegal människa en ­clandestino – som är ett av de första orden han lär sig på ­italienska.

Men i skolan får Viki ändå börja eftersom lärarinnorna­ ­anser att det är deras skyldighet att undervisa även sådana som han. Kanske kan drömlandet ändå ge honom det han alltid längtat efter – en skolgång – om nu bara inte polisen hittar hans pappa …

Viki som ville gå i skolan är en på samma gång gripande­ spännande och kuslig roman som i ett ­männi­sko­­öde­ ­speglar miljoner ­immigranters tillvaro i Europa idag.

Boken har tilldelats en rad priser i Italien. Upprinnelsen till ­boken var flera reportage som Fabrizio Gatti ­publicerade i Corriere della Sera vilka väckte stor uppmärksamhet och sympati bland läsarna.

Fabrizio Gatti född 1966 är journalist och författare idag verksam på ­veckotidningen L’Espresso. Han har ­under lång tid ­arbetat med att undersöka immigrationens­ ­realiteter i Italien bland annat som förklädd.­ Fabrizio Gatti tilldelades 2006 EU:s stora journalistpris för mångfald mot diskriminering för ett avslöjande reportage om hur illegala ­invandrare ­utnyttjas som slavarbetare i Italiens ­lantbruk.

Läs mer om Gatti Fabrizio Viki Som Ville Gå I Skolan...


Sök bästa pris på Gatti Fabrizio Viki Som Ville Gå I Skolan hos: