Galloway George Herr Galloway Åker Till Wash…

Galloway George Herr Galloway Åker Till Wash…
Galloway George Herr Galloway Åker Till Wash…
Beskrivning av Galloway George Herr Galloway Åker Till Wash…

När den brittiske parlamentsledamoten och före detta boxaren George Galloway tog till orda i den amerikanska senaten inledde han en polemik som redan gått till historien. George Galloway hade anklagats för att ha tagit emot pengar av Saddam Hussein. Han gav svar på tal:
Jag har mött Saddam Hussein exakt lika många gånger som Donald Rumsfeld. Skillnaden är att Donald Rumsfeld mötte honom för att sälja vapen till honom… Jag gjorde allt för att stoppa den katastrof ni orsakade genom att invadera Irak. Och jag sa inför världen att era skäl för kriget var ett knippe lögner…
Med stor retorisk kraft smular George Galloway sönder senatorernas argument.
När slutet närmade sig skriver han hade de inga frågor kvar att ställa. I boxningsringen kommer man till en punkt när man ser ljuset slockna i ens motståndares ögon. Så var det med senator Coleman. Inte sedan Rocky Marciano jämnade Don Cockell med marken har det skådats en sådan massaker. Men den här gången vann den brittiske killen.
Herr Galloway åker till Washington är George Galloways egen skildring av sitt besök i lejonets kula.
GEORGE GALLOWAY är brittisk parlamentsledamot för det vänsterradikala partiet respect. 2003 uteslöts han ur labour efter trettiosex års medlemskap på grund av sitt motstånd mot Irakkriget.
Om boken och författaren:
George Galloway är en av de mycket få genuint självständiga röster som finns kvar i det här landet. Harold Pinter
Ett virtuost framträdande… Parlamentarisk teater av sällan skådat slag. The Economist
Till slut hade då Vita husets blodiga lögner blivit punkterade i kongressens protokoll. Till slut efter två års ’opposition’ från demokraterna som endast innebar att de pliktskyldigt registrerade sin närvaro fick vi en aning om vad verklig opposition innebär. Till slut om bara för ett kort ögonblick blev krigets herrar förödmjukade. Dave Zirin i en artikel på bl.a. www.zmag.org

Läs mer om Galloway George Herr Galloway Åker Till Wash…...


Sök bästa pris på Galloway George Herr Galloway Åker Till Wash… hos: