Galeano Eduardo Omfamningarnas Bok

Galeano Eduardo Omfamningarnas Bok
Galeano Eduardo Omfamningarnas Bok
Beskrivning av Galeano Eduardo Omfamningarnas Bok

Citat ur Svenska Dagbladet av Ulf Eriksson 8 september:
Den här föreningen av engagemang formkänsla och lyhördhet för tillvarons absurt sköna vibrationer gör Omfamningarnas bok ytterst läsvärd. Ge bort den till någon ung människa som du tycker om. Om du läser den själv först så har ni samtalsämnen i många år.

Citat ur Göteborgs-Posten av Monica Tunbäck-Hanson 12 september:
Galeanos förmåga att på några rader – brutala solidariska poetiska dråpliga ironiska och tankeväckande – säga så mycket är förunderlig.

Eduardo Galeano har varit i Sverige och tagit emot 2010 års Sig Dagermanpris: för ett författarskap som orubbligt och alltid står på jordens fördömdas sida. Han är en av Latinamerikas främsta författare. Hans bok Latinamerikas öppna ådror har sålts i miljoner exemplar och är en modig vidräkning med den europeiska och den amerikanska kolonialismen i Latinamerika.

När Omfamningarnas bok gavs ut första gången hade militärdiktaturen i Uruguay upphört och författaren återvänt från sin europeiska exil. Detta var tjugo år sedan. Eduardo Galeanos eget credo är riktigt bra: Ingen sanning är större än sökandet efter sanning. Omfamningarnas bok innehåller korta koncentrerade poetiska berättelser.

Läs mer om Galeano Eduardo Omfamningarnas Bok...


Sök bästa pris på Galeano Eduardo Omfamningarnas Bok hos: