Fuentes Carlos Hydrans Huvud

Fuentes Carlos Hydrans Huvud
Fuentes Carlos Hydrans Huvud
Beskrivning av Fuentes Carlos Hydrans Huvud

På ett sjukhus i Mexico City vaknar statstjänstemannen Félix Maldonado upp till en mardröm. Hans ansikte har plastikopererats och man har tagit ifrån honom hans identitet. Någon med hans namn har försökt mörda presidenten och sedan skjutits under flyktförsök.
Félix flyr från sjukhuset för att ta upp jakten på sanningen. Vem ligger död i hans namn? Vem finns bakom komplotten? Vem sitter likt en gud och bestämmer över liv och död drar i trådarna och styr det politiska spelet? Och vem har mördat Sara Klein den enda han verkligen älskat?
Hydrans huvud handlar om jakten på oljan i Mexico. På samma sätt som hydran sprutar olja upp ur ett enda avhugget huvud. Maktens hydra har många huvuden och starka krafter rivaliserar om landets rikedomar: ryska amerikanska kapitalistiska kommunistiska arabiska judiska. Också lidelsens hydra är månghövdad…
Hydrans huvud är en spännande thriller en agentroman med många bottnar.
Översättning: Lennart Linder.

Den moderna verkligheten reduceras till agentroman eller presenteras i sina råaste aspekter i spionthrillerns form. Hydrans huvud är mångbottnad. Den har en komplexitet som både vittnar om Carlos Fuentes experimentella utmaningar och om hans inlevelse i det politiska spelet på hög nivå.
Arne Lundgren i Göteborgs-Posten 29/5 1990

Läs mer om Fuentes Carlos Hydrans Huvud...


Sök bästa pris på Fuentes Carlos Hydrans Huvud hos: