Fröberg Idling Peter Sång Till Den Storm Som…

Fröberg Idling Peter Sång Till Den Storm Som…
Fröberg Idling Peter Sång Till Den Storm Som…
Beskrivning av Fröberg Idling Peter Sång Till Den Storm Som…

Augustnominerad 2012! Årets svenska skönlitterära bok.

Juryns motivering: Några septemberveckor i Phnom Penh år 1955 utgör ett skälvande preludium till en kommande katastrof. Triangeldramat mellan den unge Pol Pot hans politiska huvudmotståndare Sam Sary och den vackra Somaly är en raffinerad orkestrering av begärets komplexitet; av maktens dynamik erotikens politik och slumpens metodik. Honungsljus jasminte ett dammkorns knastrande i grammofonen Peter Fröberg Idlings Sång till den storm som ska komma besjunger fiktionens förmåga att komma sanningen in på livet.

Det är sensommaren 1955. I Kambodja stundar det första parlamentsvalet. Mitt i kampanjen möter vi Sar som senare ska bli känd som Pol Pot. Han arbetar för oppositionspartiet men i hemlighet också för en kommunistisk revolution. För att få gifta sig med sin trolovade Somaly som nyligen valts till Miss Cambodge krävs att oppositionen vinner valet. Situationen tar en ny vändning när hans politiske huvudmotståndare Sary också får upp ögonen för Somaly. Under några veckor kulminerar triangeldramat mot en fond av politiska intriger.

Detta är en mästerlig roman om begär och makt kärlek och politik där enskilda beslut oförutsett styr in utvecklingen mot folkmordet 20 år senare.

Undrar om jag nånsin läst en så bra debut som Sång till den storm som ska komma Starka ord men vad gör man när lemmarna skälver av poetisk beröring Det som gör den till mästerverk är att den återigen visar skönlitteraturens potential som kunskapskälla Det är varmt klibbigt som hos Marguerite Duras eller Graham Greene två omaka röster som svagt ekar här Spänningen mellan makt och eros är stålhård i Fröberg Idlings lysande roman.
SR Kulturnytt Ulrika Knutson

Det är ett imponerande arbete inte bara om en fasansfull tid utan också om människans förmåga att vara både offer och bödel i ett och samma liv. Fy fan vad bra han skriver Peter Fröberg Idling. Jag är djupt tagen och imponerad.
Expressen Kristian Lundberg

Efter ungefär hundra sidor tänker jag: Det här är ju James Ellroy- och MarioVargas Llosa-klass! Peter Fröberg Idlings politiska thriller Sång till den storm som skall komma är samma slags febriga svettblanka fiction/non-fiction Det här känns fullgånget och kan inte vara annat än en av de finaste romandebuterna på ett par decennier minst. Stora ord jag vet men jag står för dem.
Borås tidning

Det där med gestaltning kan verkligen Peter Fröberg Idling Detta är verkligen en tät och rik romandebut. Flera gånger tänker jag på Lawrence Durrells mäktiga Alexandriakvartetten som på samma prismatiska sätt följer fyra människor i en myllrande postkolonial stad. Jag är beredd att tro att Peter Fröberg Idling skulle kunna vända blicken mot vilken plats som helst i historien och genom sin gestaltningsförmåga få den att kännas lika blixtrande och levande.
Dagens Nyheter Åsa Beckman

I slutet av boken tackar Fröberg Idling sin kollega Steve Sem Sandberg. Sång till den storm som ska komma för förstås tankarna till hans Theres. Men något i tonen och det vackra språket gör att den känns mer besläktad med Per Olov Enquists dokumentärromaner … Det är hursomhelst en spännande och tänkvärd roman Fröberg Idling skrivit. Jag utnämner den till årets bästa men tycker egentligen att den tidsavgränsningen är alldeles för kort.
Norrköpings tidningar

En oerhört genomarbetad och välskriven roman. För att vara en romandebut är det mycket imponerande.
Upsala Nya Tidning

Denna kambodjanska triptyk träffar en epok med vibrerande skärpa. Sång till den storm som ska komma är en utsökt skildring av komplicerade känslor av hur människor formas och bestäms av sina sammanhang. Överväldigande. Det känns både helt rätt och fruktansvärt fel att kalla det revolutionsromantik.
Arbetarbladet

Läs mer om Fröberg Idling Peter Sång Till Den Storm Som…...


Sök bästa pris på Fröberg Idling Peter Sång Till Den Storm Som… hos: