Fredricson Vendela Sapfos Tvillingar

Fredricson Vendela Sapfos Tvillingar
Fredricson Vendela Sapfos Tvillingar
Beskrivning av Fredricson Vendela Sapfos Tvillingar

»Silas! Hans fruktansvärt smala vita armar för oss över nattvattnet. Jag vänder mig bort från hans rörelser. De benvita piporna döden knirkar knäcker mot årorna relingen.

– Vi ska ner i tunneln under motorvägen under den bleka södergående autostradan! – ser du blixtbelysningen det långa pärlbandet av ljus där borta alldeles där åkern fältet dyker sjunker? Dit ska vi!

Vänder mig undan ner in.

Det dikteras säger jag. Jag säger det bara. Det betyder ingenting i den natten.

Laticia upptäcker Silas i gräset på väg till en lektion i kirurgi. Det är den grekiska poeten Sapfo som skickat honom. Men Silas visar sig vara döende hans lungor tunna och sköra. Laticia bestämmer sig för att tråckla fast honom i livet också om hon därmed måste kränka gränsen mellan helande och våld kärlek och övergrepp.

Sapfos tvillingar är en rasande besvärjelse mot döden med den grekiska poeten Sapfo som gestalternas andra skyddsmoder.

Vendela Fredricson [född 1974] debuterade med romanen Landar 2006 och har även gett ut romanen Diktafon 2009.

»…Jag blir djupt berörd av Fredricsons språk. Den poetiska grundtonen som skär genom allt skapar en rå vild och förtvivlad klang: som ljuder i kampen för tillvaron för mening för rätten att vara människa. HANNA HALLGREN ATONBLADET om Diktafon

»…Jag tänker på Duras och Lispector. Sartre och de Beauvoir. Det är längtan rakt igenom huvudet och resten av kroppen. In i mina ögon och jag känner tacksamhet över att jag fått läsa. Hur kan jag förklara? Att ha blivit upplyft och skriftligen hållen. HANNA HALLGREN AFTONBLADET om Landar

Läs mer om Fredricson Vendela Sapfos Tvillingar...


Sök bästa pris på Fredricson Vendela Sapfos Tvillingar hos: