Fransson RamonaÄndhållplats Sverige

Fransson RamonaÄndhållplats Sverige
Fransson RamonaÄndhållplats Sverige
Beskrivning av Fransson RamonaÄndhållplats Sverige

Hur blir man hel som människa? Betyder barndomsminnen något? Ramona Fransson ställde till slut frågorna och fick svaren. Vad hände egentligen när hon var barn och varför sa ingen sanningen?

Ramonas far föddes den 1 april 1916 i Warszawa Polen. Han namngavs till Josef Gerszon och familjenamnet Dancyger tillhör en judisk släkt. Trettioett år senare 1947 befann han sig som fripassagerare på ett ångfartyg med destination Trelleborg. Vid landstigningen hade han falsk identitet Ryszard Maciejewski och bekände sig till den katolska tron. Vad fick honom att byta identitet? Vad hände under och efter kriget som gjorde honom till en brutal kvinno- och barnmisshandlare?


Ramonas mor föddes den 19 augusti 1933 i Rostock forna Östtyskland. Hon döptes i den katolska kyrkan till Christine Hanne-Lore fick smeknamnet Christa och hade familjenamnet Szölczinski. Tjugoett år senare steg hon ombord på ett tåg i Hamburg för att stiga av i Borås den 26 juni 1954 och två år senare föddes Ramona. Hur upplevde Christa sin barndom med Hitlers arméer och SS? Varför valde hon att komma till Sverige om det nu var ett val?


Boken är indelad i tre avsnitt. Den första delen berättar om Josefs liv den andra om Christas och den tredje om Ramonas minnen familjen och släkten. Boken är fylld med fotografier och dokument som varit till hjälp för Ramona i hennes sökande efter sanningen.

Läs mer om Fransson RamonaÄndhållplats Sverige...


Sök bästa pris på Fransson RamonaÄndhållplats Sverige hos: